Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: V Hornej Vsi havaroval autobus. Zalarmovaní miestni začali ihneď pomáhať
Zdielať na

FOTO: V Hornej Vsi havaroval autobus. Zalarmovaní miestni začali ihneď pomáhať

Archívne video

HORNÁ VES / V obci Horná Ves v okrese Žiar nad Hronom sa v poobedných hodinách zrútil autobus. Vodičovi pravdepodobne prišlo zle a plynule zišiel z cesty do príkopy. Na mieste sa odohrala záchranná akcia, kde miestni obyvatelia začali pomáhať s rozbíjaním skiel a následnou evakuáciou. Autobus bol pravidelnej linky z Kremnice do Žiaru nad Hronom a viezlo sa v ňom 11 cestujúcich. Dvoch museli záchranári aj s vodičom ošetriť. V obci sa pre husté sneženie rozhodla pomôcť aj starostka, ktorá pre cestujúcich pripravila záchytné miesto v kultúrnom dome. Na miesto prišiel aj hasičský evakuačný autobus z Lešti.

Z domov počuli ohlušujúcu ranu, práve vtedy sa autobus s 11 cestujúcimi zrútil do potoka. V Hornej Vsi husto snežilo a cesty boli šmykľavé. "Pozrel som z okna a už iba strecha autobusu, utekali sme pomáhať zbierať ľudí odtiaľ," opísal situáciu svedok nehody.

"Vodič autobusu prešiel s vozidlom do protismeru, zišiel mimo cesty a plynule vošiel do potoka," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.



Autobus viezol cestujúcich z Kremnice do Žiaru nad Hronom. Ľudia zostali vnútri uväznení. Von im pomohli domáci, ktorí pohotovo porozbíjali okná na autobuse. "Povyberali sme ich von potom, ešte jeden bol vo vnútri zranený tak toho vyťahovali záchranári," dodal svedok.


"Situácia bola taká, že  vyťahovali ich von, ja som bežala otvoriť kultúrny dom ak by bolo treba," povedala starostka obce Simona Holicová.

"V autobuse sa viezlo 11 cestujúcich.  V autobuse sa nachádzali ešte 2 osoby, ktoré boli vyprostené a dané záchrannej službe,"  povedal veliteľ zásahu Dušan Žehliar.

Zranili sa traja ľudia. Jeden iba ľahko, no dvaja ťažšie zranení, vrátane vodiča autobusu, potrebovali prevoz do nemocnice. Podľa prvotných informácií, ktoré sme získali na mieste zrejme prišlo vodičovi autobusu zrejme nevoľno. Tieto tvrdenia počula aj miestna starostka. "Mala byť brzdná dráha, no on išiel rovno dole, chvalabohu, že sa neprevrátil dole," uviedol miestny.

Do Hornej Vsi prišiel aj hasičský evakuačný autobus. Pre cestujúcich, ktorí vyviazli bez zranení si prišli príbuzní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy