Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Bratislave sa vykoľajila električka, jedna cestujúca sa zranila
Zdielať na

V Bratislave sa vykoľajila električka, jedna cestujúca sa zranila

Nehoda je v štádiu šetrenia

Ako informovala Tatiana Kurucová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, pri nehode sa jedna cestujúca zranila, previezli ju do nemocnice na ošetrenie. Výšku škody odhadli na takmer 40.000 eur (1.205.040 Sk). Nehoda je v štádiu šetrenia.

Električka sa v Bratislave vykoľajila aj v piatok 15. mája podvečer, v mestskej časti Rača.

Chronológia dopravných nehôd, ktorej účastníkmi boli bratislavské električky

      13. januára 2009 - Dopravná nehoda medzi služobným vozidlom polície a električkou sa stala v Bratislave. Vodič policajného auta idúci v smere od Mýtnej ulice na ulicu Ivana Karvaša dostal na križovatke šmyk, vošiel na koľajisko, kde narazil do električky. Pri nehode nebol nikto zranený. Požitie alkoholických nápojov sa u vodičov nepreukázalo. Škoda na vozidle vyčíslili na 2000 eur (60.252 Sk), na električke 300 eur (9038 Sk).

      5. februára 2009 - Na Račianskej ulici v Bratislave pred Figarom prišlo ku kolízii osobného auta s električkou. Vozidlo križovalo električkovú trať. Ľahšie sa zranil jeden z cestujúcich, zároveň bolo poškodené električkové vedenie.

      28. marca 2009 - V blízkosti križovatky ulíc Vajnorská a Tomášikova v Bratislave sa stala dopravná nehoda, ktorá si nevyžiadala žiadne zranenia. Električke číslo 1 idúcej po Vajnorskej ulici sa uvoľnila zadná náprava, čo spôsobilo jej vykoľajenie. Do vykoľajenej súpravy vzápätí narazila električka číslo 4 idúca v protismere.

      15. mája 2009 - V bratislavskej mestskej časti Rača sa okolo 19. hodiny vykoľajila električka. Súprave pri vchádzaní do zákruty vybehla náprava z koľají. Zadný vozeň sa strhol a narazil do elektrického stĺpu. Pri nehode neďaleko zastávky Vozovňa Krasňany sa zranilo päť cestujúcich zo zadného vozňa, jedna žena si rozbila hlavu a ďalší štyria majú menšie odreniny.

Sledujte KRIMINOVINY o 19. hodine na TV JOJ!

Zdielať na

Najčítanejšie správy