Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri požiari chaty prišli o život dvaja mladí muži
Zdielať na

Pri požiari chaty prišli o život dvaja mladí muži

RUŽOMBEROK / Obrovský žiaľ prežívajú pred sviatkami dve rodiny z dediny Ludrová v okrese Ružomberok. Len 21-ročný muž s jeho 23-ročným kamarátom, išli na chatu v Ludrovskej doline, na odľahlom mieste, asi 5 kilometrov od dediny. Podľa miestnych obyvateľov mal jeden z mladíkov o pár dní osláviť narodeniny. Domov sa však nevrátili. Ráno našli v zhorenisku chaty dve telá.

"Je to obrovská tragédia obce, ktorá nemá v histórii obce obdobu. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým, odišli mladí ľudia, ktorí boli schopní v každej situácii pomôcť," hovorí starosta obce Ludrová Peter Slimák. Podľa informácií TV JOJ. 21 a 23-roční mladí muži mali mať na druhý deň oslavu. Dokonca mali pripravený aj kotlík a mäso na kapustnicu.

V starej malej chatke sa zrejme rozhodli prenocovať. Keď vypukol požiar kamaráti pravdepodobne tvrdo spali. Nie je vylúčené, že sa nadýchali splodín z horenia. Nikto o požiari v noci nevedel, lebo chata je v odľahlom mieste. "Signál tu nie je a v noci sa tu ťažko pohybuje" hovorí miestny obyvateľ. 

Do rána z chaty ostal len tento múr, celá zhorela do tla. "V zhorenisku boli nájdené pozostatky dvoch osôb, doposiaľ presne nezistenej totožnosti," telefonuje hovorca KRPZ Žilina Radko Moravčík. "Našli ich ráno urbánici, čo prišli drevo nakladať," hovorí miestny obyvateľ. "Slušní chlapci, každý bol prekvapení, že išli niečo oslavovať," hovorí jeden z obyvateľov. "Je mi to veľmi ľúto, čo sa stalo. Boli to super chalani, veľmi dobrí kamaráti a parádni ľudia. Futbalisti, športovci neskutoční, bavila ich príroda, chodiť po prírode," hovorí miestny obyvateľ. 

Či sa drevená chatka chytila od sviečok, piecky, alebo od cigariet alebo príčina bola ešte iná, to zisťujú hasiči. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, zisťovatelia pracujú s viacerými alternatívami," telefonuje riadiaci dôstojník Hazz Ružomberok Pavol Pecník, "V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," telefonuje Moravčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy