Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti riskovali nakazenie: Agresívny muž na nich pľul a kašlal
Zdielať na

Policajti riskovali nakazenie: Agresívny muž na nich pľul a kašlal

Archívne video

DVORY NAD ŽITAVOU / Nitrianski policajti museli pri jednom zo svojich zásahov riskovať riziko nakazenia koronavírusom, kedy mal pozitívny agresívny muž kašľať, nadávať a pľuť na príslušníkov zákona. Samotnému incidentu predchádzal telefonát zúfalej ženy, ktorá prosila o pomoc.

Žena zatelefonovala na linku 158 s prosbou o pomoc, pri ktorej mal jej priateľ pod vplyvom alkoholu rozbiť stôl a robiť hluk."Policajti po príchode na miesto zistili, že 33 ročný muž je značne pod vplyvom alkoholu a navyše covid pozitívny. To sa aj snažil pred prítomnými policajtmi prezentovať a popri nadávkach so slovami „bodaj by ste sa aj vy nakazili“ na nich zámerne kašľal a pľul im do tváre," uviedla polícia vo svojej správe.  

Policajti tak museli zasiahnuť a použiť naňho hmaty a chvaty, pričom ho previezli kvôli zlému psychickému stavu do nemocnice v Nových Zámkoch."Prípad realizuje vyšetrovateľ PZ ako zločin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Podozrivý muž bol už medzičasom prepustený z nemocnice a momentálne je za dodržania všetkých hygienických opatrení umiestnený v policajnej cele," dodáva polícia.
Príslušníci polície v tomto prípade pripomínajú, že aj v ťažkých časoch napĺňajú slová svojej služobnej prísahy: "Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby som chránil práva občanov, ich bezpečnosť a verejný poriadok, a to aj s nasadením vlastného života."

Najčítanejšie správy