Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dušan Kováčik zostáva vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd SR
Zdielať na

Dušan Kováčik zostáva vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd SR

BRATISLAVA / Senát Najvyššieho súdu SR zamietol sťažnosť špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorú podal po tom, ako ho Špecializovaný trestný súd vzal do väzby. Zároveň potvrdil dôvody kolúznej a preventívnej väzby.

"​Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného JUDr. Dušana K., podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (25.10.2020), ktorým bol tento obvinený vzatý do väzby, zamietol, ako nedôvodnú. Senát, rovnako, ako sudkyňa pre prípravné konanie, zistil u obvineného existenciu kolúznej a preventívnej väzby. Senát zároveň zamietol  aj sťažnosť manželky obvineného," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. 

Dušana Kováčika zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok 22. októbra v ranných hodinách. Pri prehliadke auta mu našli desať tisíc eur, ktoré si polícia fotografovala ako dôkaz. Neskôr polícia oznámila, že ho obvinila z korupcie, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, a pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti, a vyhradenej skutočnosti.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy