Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti začali s kontrolami aj na cintorínoch. Zisťujú, či Slováci dodržiavajú prijaté opatrenia
Zdielať na

Policajti začali s kontrolami aj na cintorínoch. Zisťujú, či Slováci dodržiavajú prijaté opatrenia

HUMENNÉ/BRATISLAVA / Každý, kto sa zúčastnil na celoplošnom testovaní a výsledok mal negatívny, sa v pondelok môže bez obáv vybrať napríklad aj na cintorín. Stačí mať pri sebe certifikát. Mestskí policajti v Humennom začali s náhodnými kontrolami, aby zistili, či ľudia prijaté opatrenia dodržiavajú.

Na mestskom cintoríne v Humennom je asi 5-tisíc civilných hrobov. Okrem nich sú tu aj cintoríny padlých vojakov v 1. aj 2. svetovej vojne. Mestskí policajti tu robia námatkové kontroly. Zaujímajú ich certifikáty s výsledkom po celoplošnom testovaní. Na cintorín môže prísť len osoba s negatívnym výsledkom, pričom pohromade nesmie byť viac ako 6 ľudí. Väčšina ľudí po doklade siahla v momente, keď ešte len zbadali prichádzať hliadku.


"Áno, aj mestská polícia ako policajný zbor má oprávnenie takéto opatrenia kontrolovať," vyjadril sa náčelník MsP Humenné Marián Zub. Doposiaľ žiadne problémy nezaznamenali a ani nenatrafili na nikoho, kto by sa certifikátom preukázať nechcel. Mestskí policajti budú kontrolovať aj iné miesta, ktoré by mohli byť v týchto dňoch atakované. Okrem cintorínov napríklad aj mestský park či obchodné prevádzky.

Situácia na bratislavských cintorínoch

Tí, čo majú po celoplošnom testovaní potvrdenie s negatívnym výsledkom, mohli si ísť už v pondelok uctiť na cintoríny pamiatku zosnulých. Zatiaľ to však vyzeralo na minimálnu návštevnosť. Kvôli tomu musia s obrovskými stratami rátať aj predavači kvetín a sviečok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy