Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri Nitre núdzovo pristál vojenský vrtuľník americkej armády
Zdielať na

Pri Nitre núdzovo pristál vojenský vrtuľník americkej armády

JANÍKOVCE / Vrtuľník americkej armády dnes núdzovo pristál na letisku v Janíkovciach. Išlo o stroj vojenskej jednotky Air Born. Na palube boli štyria vojaci, ktorí leteli z Budapešti. V meste pod Zoborom strávia teraz niekoľko hodín.

Americký vojenský vrtuľník pristál na nitrianskom letisku krátko po 12-tej hodine. "Vieme, že je americký black hawk," povedal predseda Aero klub Nitra Rastislav Šišovský.

Foto z núdzového pristátia si môžete pozrieť v nasledujúcej GALÉRII:

Zamestnanci letiska neverili vlastným očiam, vojenský vrtuľník ich zaskočil, ale i prekvapil. Z lietadla vystúpili štyria americkí vojaci. Po núdzovom pristátí boli v poriadku. "Bolo to veľké prekvapenie, takýto vrtuľník sa tu nevyskytuje často," vyjadril sa Šišovský.


Podľa informácií z letiska, krátko po pristátí sa vrtuľník znova pokúšal o let. Na pár minút vzlietol smerom na Budapešť na napokon sa vrátil na zem. "Zatiaľ nevieme aký účel tejto návštevy ale predpokladám, že horšie počasie," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.


Po rozhovore s pilotom sme sa na letisku dozvedeli, že americkí vojaci smerujú z Budapešti. V nitrianskej časti Janíkovce pristáli pre zlé počasie, čo nám potvrdili aj na ministerstve obrany.

"Vrtuľník smeroval z Maďarska do Českej republiky a prelet bol riadne ohlásený. Dôvodom neplánovaného pristátia bolo zlé počasie," dodala Kovaľ Kakaščíková. Vrtuľník stále zostáva na letisku a bude tam aj počas noci. Zrejme odletí až v sobotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy