Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Parlamentný bufet je po kritike poslancom zakázaný. Takto to tam aktuálne vyzerá
Zdielať na

Parlamentný bufet je po kritike poslancom zakázaný. Takto to tam aktuálne vyzerá

BRATISLAVA / Po veľkej kritike opozície a verejnosti zakázal Boris Kollár poslancom používať služby parlamentného bufetu a odporučil im konzumovať "lepeňáky". Má im teda stačiť chlieb, šunka a maslo. S vodou to vraj tiež nebudú mať jednoduché. Ako to v parlamente aktuálne vyzerá a aké opatrenia sa v rámci stravovacieho zariadenia prijali, prezradil v rozhovore pre Ranné noviny kancelár Národnej rady Daniel Guspan.

Aké opatrenia sa prijali v parlamentnom bufete?

"Jedáleň, ktorá poskytovala stravovanie aj pre poslancov NR SR je uzatvorená a prístup do tejto jedálne je možný len pre jej zamestnancov. Opatrenia sú v súlade s rozhodnutím hlavného hygienika. Máme zabezpečené rozostupy, ide o uzavretý sektor zamestnancov, dva metre je vzdialenosť medzi jednotlivými stolami, zariadenia sa dezinfikujú, boli tu namontované germicídne žiariče, riad sa umýva teplotou nad 80 stupňov Celzia, hygienické balenie príborov aj ostatných vecí."

V parlamente pracuje takmer 400 zamestnancov, o aké profesie ide?

"V parlamente je zamestnaných takmer 398 zamestnancov, z toho asi 350 sa stravuje v tomto zariadení. Parlament funguje aj keď tu poslanci nie sú. Všetci tí zamestnanci, ktorí sú v parlamente zamestnaní, sa starajú nielen o prípravu samotnej schôdze, či ďalší ľudia, ktorí sa starajú aj o účtovné záležitosti, právne služby, prevádzku zariadení, je tu dokopy 12."

Čo by ste robili, ak by sa do stravovacieho zariadenia dostal aj napriek všetkým zákazom a opatrení nejaký poslanec?

"Vstup do zariadenia je kontrolovaný, každý zamestnanec má na to kartičku, na základe ktorej je jasné, kto má tu vstup a kto nemá."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy