Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Do týždňa dobrovoľníctva sa zapojili aj tváre TV JOJ. Takto pomáhali
Zdielať na

Do týždňa dobrovoľníctva sa zapojili aj tváre TV JOJ. Takto pomáhali

BRATISLAVA / Týždeň dobrovoľníctva prináša všakovaké aktivity, do ktorých sa môže zapojiť široká verejnosť z celého Slovenska. V našom hlavnom meste sa k dobrovoľníkom pridali aj mladé herecké talenty z vašich obľúbených jojkárskych seriálov.

Tváre televízie JOJ pokračujú v pomoci v rámci týždňa dobrovoľníctva. Okrem zbierania odpadkov si herci z našich seriálov skúsili aj manuálnu prácu.

Herci z Nového života pracovali na stimulačnom bludisku pre pacientov s Alzheimerovou chorobou. "Zabavil som sa. Je veľmi dôležité, že pri takejto činnosti niekomu pomáham, no nájdem aj šťastie pre seba," uviedol Michal Spielmann, herec zo seriálu Nový život. 

"Aktivizačný labyrint sa snažíme pretvoriť k tomu, aby slúžil seniorom," vysvetlila liečebná pedagogička z Centra Memory.

"Či som zručný? Snáď áno. Som z dediny. S tým súvisí práca, pracoval som aj doma, takže som," pochválil sa Filip Šebesta z Nového života.

Tentoraz to nebolo len o práci, ale aj o oddychu. Seriáloví herci sa v príjemnom prostredí odreagovali a urobili aj niečo užitočné. 

"Sme veľmi radi, že prišli a zúčastnili sa. Dávajú príklad, že aj deti vedia byt dobrými dobrovoľníkmi, ktorí vedia vynaložiť svoj voľný čas a vypomôcť," povedala koordinátorka dobrovoľníkov pre Slovensku katolícku charitu Alica Zvalená.

"Je to robota ako každá iná. Sú veľmi pracovité, čo sa, samozrejme, cení, a tak mi uľahčujú život," prezradil Samuel Kennedy zo seriálu Prázdniny.

Adelka Heftyová sa na svojho hereckého kolegu nesťažuje. "On  tiež pridá ruku k práci," dodala mladá herečka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy