Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na stavbe tunela Višňové by sa mohlo opäť pokračovať. Viacerí stavbári prišli na obhliadku opustenej stavby
Zdielať na

Na stavbe tunela Višňové by sa mohlo opäť pokračovať. Viacerí stavbári prišli na obhliadku opustenej stavby

VIŠŇOVÉ / Realizácia stavby tunela Višnové bola oficiálne pozastavená minulý rok v marci, kedy sa vláda rozhodla vymeniť pôvodného zhotoviteľa. V skutočnosti prestali ľudia pracovať na tomto stavenisku už na konci roka 2018.

Dôležitá stavba na chvíľu ožila, nie však stavebným ruchom v tom pravom slova zmysle. Viacerí stavbári prišli na tri dni, zatiaľ v ich pracovnej náplni bola iba obhliadka rozľahlého a opusteného staveniska. Boli to totiž zástupcovia firiem, ktorí majú záujem dokončiť tento úsek diaľnice."Na to, aby vedeli konzorciá, ktoré sa zapojili do verejného obstarávania reálne naceniť projekt, si potrebujú pozrieť stav rozostavanosti stavby," vyjadrila sa hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

"Projekt je špecifický tým, že časť je rozostavaná a dôležité je odkontrolovať dané a zrealizované časti,"dodal zástupca záujemcu o stavbu Peter Fučák. Pokračovať v prácach na problematickej stavbe nebude jednoduché, keďže už dlhší čas chátra. "Niektoré veci sa časom poškodia alebo nie sú použiteľné," tvrdí zástupca záujemcu o stavbu Peter Vitkovský.

Zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti predpokladajú, že do konca roka budú mať na stole tri ucelené ponuky. Víťaza budú vyberať podľa viacerých kritérií. "Najväčšiu váhu má cena, nasleduje lehota na spriaznenie diaľnice a enviromentálne kritériá," informuje Eva Žgravčáková, hovorkyňa NDS.

Stavbári, ktorí nakoniec budú mať možnosť ukončiť tento diaľničný úsek, nebudú mať jednoduchú úlohu. "Ambíciou je sprevádzkovať tento úsek aj s tunelom Višnové do konca roka 2023," dodala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy