Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Najstaršia Slovenka sa zo zdravotných dôvodov na voľbách nezúčastní
Zdielať na

Najstaršia Slovenka sa zo zdravotných dôvodov na voľbách nezúčastní

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Najstaršia obyvateľka 106-ročná Hedviga Sekerášová dnes nebude voliť

Jej ďalších trinásť spolubývajúcich v Domove dôchodcov v Dolnej Súči si ale voľbu hlavy štátu nenechalo ujsť a vďaka prenosnej volebnej urne si svoju "voličskú povinnosť" splnili. "Prezident by mal byť slušný, sčítaný, poctivý, a nie falošný," vyjadrili sa dnes dôchodcovia.

Podľa sanitárky z dolnosúčanského domova dôchodcov Magdy Vaskovej sa na dnešnej voľbe prezidenta zúčastnila polovica obyvateľov zariadenia. "Zvyšným trinástim to, žiaľ, nedovolil zdravotný stav," vysvetlila. Dodala, že dôchodcovia mohli nahlásiť vedeniu domova, že chcú voliť, a následne im to zabezpečili. "Chceli voliť a mali jasnú predstavu, koho chcú voliť. Politiku sledujú cez médiá," uviedla na margo postarších voličov.

Ako dnes uviedol 95-ročný Ján Krchňavý, doteraz sa zúčastnil na všetkých prezidentských voľbách, pretože to považuje za povinnosť. "Veď som občan," zdôraznil svoj dôvod, prečo sa rozhodol voliť. Prezident by mal byť podľa jeho slov mierumilovný, poctivý, a nie falošný.

Jeho spolubývajúca Agnesa Hamajová si zasa myslí, že by mal byť dobrý, slušný a ľudia by sa mali mať pri ňom dobre. 73-ročný Pavel Kička doplnil, že hlava štátu by sa nemala povyšovať nad obyčajných ľudí. Podľa predstáv dôchodkyne Filomény Fáryovej by zase mal rozhodne byť sčítaný.

Doteraz bolo v obci Dolná Súča v okrese Trenčín voliť približne 30 percent oprávnených voličov. "Chodia všetky vekové kategórie," informovala TASR podpredsedníčka volebnej komisie Danka Dužeková. Zároveň potvrdila, že voľby sa zatiaľ obišli bez akýchkoľvek problémov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy