Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Minister zahraničných vecí informoval o krokoch, ktoré robí slovenská diplomacia v prípade smrti Jozefa Chovanca v Belgicku
Zdielať na

Minister zahraničných vecí informoval o krokoch, ktoré robí slovenská diplomacia v prípade smrti Jozefa Chovanca v Belgicku

BRATISLAVA / Minister zahraničných vecí Ivan Korčok v pondelok informoval o krokoch, ktoré robí slovenská diplomacia v prípade smrti Jozefa Chovanca v Belgicku. Ten zomrel po hrubom zákroku belgickej polície.

Okrem toho, že slovenskí zástupcovia podali ihneď po zverejnení videa protest, zúčastňujú sa na otvorených vyšetrovaniach a konaniach. Vyvíjajú tlak, aby sa vyšetrovanie urýchlilo. Korčok sa stretol s predsedom parlamentu a v stredu sa stretne s prezidentkou a o vývoji bude informovať aj Vládu. Vedenie parlamentu pripravilo návrh uznesenia k smrti Jozefa Chovanca. Poslanci budú o ňom rokovať najbližšej parlamentnej schôdzi 2. septembra.

"Vyjadrujem ľútosť a znepokojenie nad smrťou slovenského občana pána Jozefa Chovanca, ktorý zomrel po zásahu belgických bezpečnostných zložiek vo februári 2018," povedal predseda parlamentu Boris Kollár. "Našou prítomnosťou našich diplomatov priamo v Bruseli a na iných miestach v Belgicku jednoznačne demonštrujeme to, akú vážnosť prikladá vláda SR a celá Slovenská republika vyšetreniu tohto prípadu," uviedol Korčok. 

Najčítanejšie správy