Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri zrážke autobusu s vlakom zahynulo sedem žien a päť mužov
Zdielať na

Pri zrážke autobusu s vlakom zahynulo sedem žien a päť mužov

Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bilancia nehody pri Polomke

"Na mieste nehody zahynulo dvanásť ľudí, sedem žien a piati muži. Tri ženy vo veku 34, 44 a 46 rokov a jeden 47-ročný muž pochádzali z Bánoviec nad Bebravou. ďalšie tri ženy, ktoré mali 52, 55 a 62 rokov boli z Dolných Ozoroviec. Odtiaľ boli aj traja muži, ich vek bol 43, 52 a 61 rokov. Pri havárii smrteľné zranenia utrpeli 41-ročný muž z Partizánskeho a 52-ročná žena z Malých Chlievan," informovala dnes  banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ďalších šesť cestujúcich z autobusu utrpelo ťažké zranenia. Boli medzi nimi 42-ročná žena a 47-ročný muž z Dolných Ozoroviec a dve dievčatá vo veku 11 rokov a 16 rokov a jeden 37-ročný muž z Bánoviec nad Bebravou. Okrem nich sa ťažko zranila aj 19-ročná žena z Partizánskeho. Zo zranení sa budú liečiť viac ako 42 dní.

Desať ľudí sa pri zrážke autobusu a vlaku zranilo ľahko, ich práceneschopnosť stanovili lekári na viac ako sedem dní. Do sedem dní si zranenia bude liečiť aj 11 cestujúcich z autobusu a piati z vlaku.

"K zrážke došlo tak, že autobus prichádzajúci od cesty I/66 v smere od Brezna po odbočení na vedľajšiu komunikáciu vedúcu k lyžiarskemu stredisku Polomka - Búčnik vošiel na železničné priecestie v čase, keď naň prichádzal vlak. Ten následne narazil do ľavého boku autobusu v jeho strednej časti," uviedla Faltániová.

Policajti u vodiča autobusu ani u strojvodcu pri dychovej skúške požitie alkoholu pred jazdou nezistili. Škoda, ktorá vznikla na autobuse, je odhadnutá na 16.500 eur (497.079 Sk). Železnice Slovenskej republiky škodu na poškodenom motorovom vlaku odhadli na 33.000 eur (994.158 Sk).

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti, za čo hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov, dodala Faltániová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy