Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister zdravotníctva odvolal vedenie popradskej nemocnice, ktoré hospodárilo v strate
Zdielať na

Minister zdravotníctva odvolal vedenie popradskej nemocnice, ktoré hospodárilo v strate

POPRAD / Už aj popradská nemocnica, ktorá je štátnou akciovkou má nového riaditeľa. Anton Hanušin tam kedysi pracoval ako anesteziológ, teraz jej bude šéfovať. V sobotu ho prišiel do funkcie uviesť minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Naposledy bolo na chodbách popradskej nemocnice rušno, keď si po bývalého riaditeľa prišli príslušníci NAKA a odviedli ho priamo z porady. V sobotu tam boli takmer všetci v pohotovosti opäť, ale tentokrát kvôli ministerskej návšteve. Ako sám minister zdravotníctva Marek Krajčí povedal, pokračuje jeho turné po slovenských štátnych nemocniciach. Aj Popradu prišiel vymenovať nové vedenie.

"Krátko po nástupe do vlády som odvolal bývalého riaditeľa, ktorý bol v tom čase vyšetrovaný pre hospodársku trestnú činnosť," uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Podľa jeho slov vyprodukoval predchádzajúci manžment obrovskú stratu - až jeden a pol milióna eur. "Neboli sme spokojní ako tento manažment šafaril a hospodáril a podľa nás nebolo všetko tak, ako malo byť," skonštatoval Krajčí. "Okrem iného je tu napríklad projekt urgentu, ktorý je vo výstavbe a nemá domyslený prívod tepla. Hrozí, že pacienti by tam o pár mesiacov mrzli. Budeme musieť urýchlene riešiť tento problém v novonaprojektovanom urgente,“ uviedol konkrétny prípad Krajčí.

Nového riaditeľa Antona Hanušína do funkcie vymenoval minister zdravotníctva na základe výberového konania. Nový riaditeľ chce pripraviť nový rozpočet, ktorý bude krytý výnosmi na činnosť nemocnice, hlavne po rokovaniach so zdravotnými poisťovňami. „Veríme, že ak spravíme aj zmeny, ktoré budú viesť k efektívnym nákupom zdravotníckeho materiálu od dodávateľov, ale aj k zlepšeniu využívania liekov, a k ďalším krokom, tak sa nájdu úspory, ktoré nemocnicu posunú a bezpečne ukotvia vo vyrovnanom rozpočte,“ priblížil Hanušín. Dodal, že je veľkou výhodou, že táto nemocnica je dobre personálne zabezpečená, čo je jej najväčšou devízou a môže tak ponúknuť zamestnancom kvalitnú prácu v kvalitným pracovných podmienkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy