Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Aneta Parišková začala boj s rakovinou. Nevzdám sa, som bojovníčka, odkázala
Zdielať na

Aneta Parišková začala boj s rakovinou. Nevzdám sa, som bojovníčka, odkázala

BRATISLAVA / Naša kolegyňa a kamarátka Aneta Parišková na nejaký čas nebude môcť pracovať v redakcii spolu s nami, aby sa potom mohla medzi nás vrátiť v plnej sile a zdraví. V utorok cez sociálnu sieť oznámila, že prvou chemoterapiou začala v Národnom onkologickom ústave svoj boj so zákerným ochorením - rakovinou.

"Keď som si volala záchranku, vôbec som netušila, že by mohlo ísť o rakovinu. Priznám sa dobrovoľne a bez mučenia, rozplakala som sa," takto popisuje prvé momenty, keď zistila svoju diagnózu. My však Anetu poznáme ako neuveriteľne silnú bojovníčku, levicu, ktorá sa v živote popasovala s ťažkými situáciami. Stíha byť mamou, moderátorkou, podnikateľkou, aj kamoškou a ešte stíha pomáhať v Nadácii TV JOJ. Teraz je ona tá, čo potrebuje podporiť. Ako bojovníčka tomu chce čeliť aj teraz. 

"Z prvotného šoku som sa už stihla spamätať. A jednoducho som sa pustila do boja. Pridala som sa k mnohým tisícom onkologickým pacientom, ktorí dennodenne bojujú o život," povedala. 

Aneta odkázala, že jej chýba milovaná práca, kolegovia, ale aj škôlka ktorú prevádzkuje, má však okolo seba úžasnú rodinu, pochvaľuje si zdravotnú starostlivosť a personál a cíti obrovskú podporu. Hoci platí zákaz návštev, jej manžel Mirko, ktorého si vzala minulý rok, sa okamžite ako mohol vrátil z Ameriky, absolvoval karanténu a našiel spôsob, ako jej aspoň poslať pusu spod balkóna. "Prišiel pod balkón, bez gitary síce, nabudúce verím, že s gitarou a že mi možno aj niečo zaspieva," usmieva sa Aneta. Každý večer si zavolá s deťmi. "Mi každý deň zavolajú a sa pomodlíme spolu modlitbu," prezrádza. 

"Milá Anet, my všetci v Teba veríme, že to zvládneš a že tú zákernú, hnusnú chorobu prekonáš," odkázala moderátorka Lucia Barmošová. "Anet, mala by si sa čím skôr vrátiť, nemám komu vyjedať oriešky v čokoláde," pridáva sa moderátor Ján Mečiar. "Si silná ženská, totálna levica, kto iný by to dal, ak nie ty?! Drž sa a čaká Ťa tu Tvoj pracovný počítač," dodáva moderátorka Andrea Pálffy Belányiová. Len nedávno zvonila na seriálový zvonček Jenny na podporu iných onkologických pacientov.

Anet, poznáme ťa ako bojovníčku v každej situácii, skvelú mamu a kolegyňu, ktorá má vždy srdce na správnom mieste, a vieme, že teraz robíš všetko preto, aby sa stalo to, čo si nám dnes napísala do správy - že nás silno vystískaš, keď sa sem vrátiš za moderátorský pult. "Veľmi sa túžim vrátiť do normálneho života. Ja jednoducho sa nevzdám, nie som ten typ človeka, ktorý by sa vzdával. A teraz, keď bojujem o život, nevzdám sa," povedala Aneta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy