Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hanička a Murko u vás doma. Takto si ich môžete pozrieť
Zdielať na

Hanička a Murko u vás doma. Takto si ich môžete pozrieť

BRATISLAVA / Ak máte doma malé deti, určite poznáte malú speváčku Haničku a jej kocúrika Murka. Títo dvaja bábkoví výmyselníci mali práve v týchto dňoch putovať po Slovensku a zabávať malých divákov a ich rodičov. V súčasnej situácii to ale nie je možné. Preto tvorcovia tohto projektu vymysleli s Haničkou a Murkom náhradný plán. Moderátor Ján Mečiar sa porozprával s Luciou a Martinom Zimányiovými.

V tieto dni ste mali byť s Haničkou a s Murkou na koncertnom turné, čo budete robiť?

Lucia: Presne tak, mali sme mať 15 koncertov po celom Slovensku. Nakoniec sme odohrali len 4, ostatné sme museli presunúť na jeseň kvôli korone, uvidíme, či na jeseň sa nám ich podarí odohrať. 

Ste ale aktívni aj teraz, urobili ste pre deti koronavírusové video.

Martin: Urobili sme video, lebo sme si povedali, že aj škôlkári si zaslúžia vedieť, čo sa deje. Chceli sme im to povedať jazykom, ktorým dokážu porozumieť. Urobili sme teda v rámci našich vzdelávacích sérií jedno video, ktoré je práve o tomto. Je tam pre deti veľmi jednoduchým spôsobom vysvetlené, napríklad ako si poriadne umyť ruky, alebo prečo nosíme rúška. 

Ale robíte viac vzdelávacích videí takto na diaľku.

Lucia: Pokračujeme aj v tvorbe videoklipov k pesničkám z nášho druhého CD. Martin sa v rámci svojho nadšenia naučil animovať videoklipy, tak sme sebestačnejší, nemusíme točiť naživo. Bábky máme natočené, čiže vymýšľame animované videoklipy a už sa nám podarili dva a teraz pracujeme na treťom. Využívame ten čas naplno. 

Martin: Máme tú výhodu oproti tým projektom, že máme veľa predtočeného na zelenej ploche a potom sa tie animácie dorábajú v postprodukcii.

V utorok sa chystá zvláštny koncert. Čo to bude?

Martin: Sme strašne radi, že niečo takéto vzniklo. Naozaj nám chýba kontakt, respektíve prezentácia toho, čo robíme, taktiež herci, ktorí sú zaangažovaní v našom projekte, sú radi, že si môžu zahrať. Dostali sme ponuku od televízie JOJ, že môžeme urobiť ONLINE koncert. Vo veľkom štúdiu, s profesionálnymi kamerami, zvukom, z čoho sa strašne tešíme. 

Lucia: Bude to na diaľku, ale veríme tomu, že scenár koncertu je taký, že energia by sa mohla preniesť na deti aj cez obrazovku. Nebude tam vystupovať len Hanička s Murkom ale aj dve živé herečky, ktoré spievajú, tancujú. 

Martin: Bude to o 10:00 dopoludnia, práve pre škôlkárov, keď rodičia si potrebujú napríklad navariť, alebo venovať sa školákom. 

Všetky dôležité informácie nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy