Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slnečné dni sa opäť vrátili. Príjemné teploty ale vystriedajú chladné noci
Zdielať na

Slnečné dni sa opäť vrátili. Príjemné teploty ale vystriedajú chladné noci

BRATISLAVA / Dnešok bol nádherný deň na celom našom území. Najteplejšie bolo na juhovýchode, kde sme mali teplotu vyššiu ako 20°C, ale teplo bolo aj na Kysuciach, či Orave, kde nám teplomer ukazoval viac ako 14°C , ba aj na Chopku sme mali viac ako 3°C. Sme v teplom vzduchu, ktorý k nám prúdi od juhovýchodu, stále pod vplyvom tlakovej výše, ale jej vplyv na naše počasie pozvoľna slabne.

Do rána bude oblakov málo, teplota sa bude udržiavať od 3 do -1°C, v dolinách a kotlinách stále ešte pod nulou, do -6°C. Sobota bude s malou oblačnosťou, popoludní sa ale oblačnosť zväčší, najmä v hornatých častiach Slovenska a objavia sa prehánky. Zostane naďalej teplo. Sobotné maximum bude od 14 do 19°C, na severe lokálne chladnejšie, okolo 12°C. Vietor slabý, prípadne bezvetrie.
V nedeľu sa k nášmu územiu priblíži výrazný studený front od severu. Prevládať síce bude slnečná obloha, ale v popoludní od severu miestami prehánky, k večeru už od asi 800 m snehové. Denná teplota bude od 12 do 17°C, tie sa môžu namerať na juhu stredného Slovenska, ale na severe nášho územia už bude citeľne chladnejšie, od 8 do 11°C. Začne fúkať severozápadný až severný vietor do 30, v nárazoch okolo 45-50 km/h. Na pocit to už bude úplne iný vzduch.

"Začiatok nového týždňa bude v prúdení studeného, pôvodom arktického vzduchu. Prevládať bude premenlivá, na severe veľká oblačnosť a najmä tu prehánky, prevažne snehové. Ak sa na juhu objavia zrážky, tak budú dažďové, prípadne zmiešané," informovala meteorologička Miriam Jarošová.
Bude veterno a chladno. Denná teplota od 3 do 8°C, ale na severe nášho územia a miestami aj na východe od -2 do 3°C. Vietor od severu do 35-40 km/h, v nárazoch až okolo 65 km/h bude ešte umocňovať pocit chladu.
"Aj keď sme už na konci marca, nič to nemení na tom, že studený vzduch dokáže priniesť výraznú zmenu v charaktere počasia. Pretože sa v utorok a v stredu vietor upokojí, v noci bude klesať teplota pod nulu na celom našom území a poľnohospodári opäť musia uvažovať o protimrazovej ochrane svojich sadov," upozornila Miriam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy