Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbierka pre deti s rakovinou. Pošlite sms a pomôžte onkologickým pacientom
Zdielať na

Zbierka pre deti s rakovinou. Pošlite sms a pomôžte onkologickým pacientom

BRATISLAVA / Seriál Jenny beží na obrazovkách televízie JOJ už niekoľko týždňov. Jeho cieľom je ukázať ľuďom svet detských onkologických pacientov. Má však aj iné ciele. Aké? To už povie správca Nadácie TV JOJ Vladimír Fatika.

Prečo sa Nadácia TV JOJ rozhodla spustiť práve takúto zbierku?

Pretože tejto téme sa už dlhodobo venujeme a tým, že televízia spustila nový seriál o onkologickej pacientke Jenny, považovali sme to za vhodnú možnosť, aby sme pomohli aj Národnému ústavu detských chorôb, ktorý nám umožnil natáčanie. Mali s tým veľa problémov, chceli by sme im týmto spôsobom pomôcť. Samozrejme chceme pomôcť aj deťom. Pripravujeme špeciálnu komunikačnú aplikáciu v spolupráci so združením, ktoré sa venuje deťom s rakovinou. Práve to by mali na tej komunikačnej platforme lekári odpovedať rodičom, deťom na otázky. 

V dnešnej časti pôjde Jenny domov, čo je v reálnom živote situácia veľmi náročná. Je zbierka zameraná aj na priamu pomoc takýmto pacientom, ktorí sa musia liečiť ešte doma?

Práve tá komunikačná platforma je zameraná na pomoc pre týchto pacientov, ktorí sú doma. 

Vyzbierané peniaze idú na pomoc NÚDCH, ale povedzme si konkrétne, kam tie peniaze poputujú?

Peniaze pôjdu na zariadenie nemocničnej izby, v ktorej ležala Jenny. Ďalej na zariadenie terapeutického ihriska, kde si deti môžu vyskúšať, ako fungujú jednotlivé prístroje. Ako funguje CT, röntgen, aby nemali strach z týchto vyšetrení. 

Akým spôsobom môžu ľudia prispievať?

Stačí poslať prázdnu SMS na čislo 855 - to je najrýchlejší spôsob. Existuje aj druhý spôsob, a to asignáciou dvoch percent z daní, ktoré buď pošlú nám, teda nadácii TV JOJ, alebo rovno NÚDCH-u.

Prázdna SMS na číslo 855 - prispejete tak Národnému ústavu detských chorôb.

Najčítanejšie správy