Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V bratislavskej nemocnici ordinoval nakazený gynekológ. Testy lekárov s cestovateľskou anamnézou boli negatívne
Zdielať na

V bratislavskej nemocnici ordinoval nakazený gynekológ. Testy lekárov s cestovateľskou anamnézou boli negatívne

BRATISLAVA / V bratislavskej nemocnici v Ružinove počas uplynulého týždňa ordinoval gynekológ, ktorý je nakazený novým koronavírusom. Na klinike tiež pracovali dvaja lekári, ktorí sa vrátili z lyžovačky v Taliansku a mali príznaky.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí v nedeľu podvečer uviedol, že ochorenie covid-19 potvrdili tomuto lekárovi v sobotu. Celé gynekologické oddelenie museli zatvoriť. 

"Môžeme potvrdiť, že dnes bolo u lekára z gynekologicko-pôrodnickej kliniky v našej nemocnici v Ružinove potvrdený covid-19. Prijali sme všetky bezpečnostné opatrenia vedúce k ochrane rodičiek, pacientiek a personálu," povedala pre TV JOJ Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnici v Bratislave. "Lekár bol v kontakte s ďalšími 6-timi pracovníkmi, ktorí takisto idú do karantény a budú testovaní," vyjadril sa ďalej Krajčí.

Nemocnica vyhlásila karanténne opatrenia a pracovníci dezinfikovali všetky kontaminované priestory. "Prosíme rodičky a pacientky, ktoré sa nachádzajú na klinike o trpezlivosť. Robíme všetky opatrenia, aby sme celú situáciu riadne prešetrili," uviedla Kliská s tým, že o pacientov bude plnohodnotne a bezpečne postarané.

Nemocnica presunula všetky akútne zákroky na pracovisko Univerzitnej nemocnice Bratislava na gynekologicko-pôrodnickú kliniku v Petržalke a na Kramáre. "V súčasnosti prebieha epidemiologické šetrenie a definovanie všetkých kontaktov," dodala Kliská.

U dvoch lekárov z ružinovskej nemocnice testy koronavírus nepotvrdili

Na tejto klinike boli podľa nového ministra aj dvaja nezodpovední lekári, ktorí sa vrátili z lyžovačky z Talianska, mali príznaky akútneho respiračného ochorenia a pracovali bez ochranných pomôcok. Ak by mali pozitívne výsledky, muselo by ísť do karantény obrovské množstvo zdravotníckeho personálu. "Lekári boli v nedeľu testovaní a všetci pevne veríme, že nebudú pozitívni," skonštatoval v nedeľu minister zdravotníctva.

Marek Krajčí zároveň v pondelok potvrdil, že gynekologicko-pôrodnícka klinika univerzitnej nemocnice v Ružinove, môže pokračovať v normálnom režime. Testy lekárov, ktorí zatajili cestovateľskú anamnézu, boli negatívne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy