Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Holuby terorizujú okolie
Zdielať na

Holuby terorizujú okolie

V rodine Fintorovcov z Nitrianskych Hrnčiaroviec majú vážny problém s holubím trusom

Sused chová holuby už dlhšie a vôbec ich nie je málo - každé ráno ich lieta vo vzduchu približne stovka. Fintorovci tak po tom čo ráno vstanú, narážajú na hromady trusu a peria. "Dvor máme plný peria a trusu," vysvetľuje Adriana Fintorová a dodáva, že špina na ich pozemok vábi aj potkanov.

Chovateľ však si myslí, že nekoná nič zlé. "Som bežný človek, ktorý má právo chovať holubov," tvrdí. Jeho záľuby však na druhej strane poriadne znepríjemňuje život Fintorovcom, veď napríklad, kvôli nej museli dokonca z dvora spratať aj bazén. Majetok tak nemôžu poriadne využívať: deti by sa totiž museli kúpať v truse a perí.

A susedov koníček im pridáva i na práci - každý deň musia z ich trávnika zbierať nečistoty, bielizeň môžu vešať iba vo vnútri a na vytúženú terasu môžu zabudnúť. Najviac ich však trápi, že majú syna alergika a ten sa s holubmi vie porátať len ťažko.

Susedské spory už rieši aj obec, tá zriadila špeciálnu komisiu, ktorá sa s problémom zaoberá. Majiteľ holubov však už sľubuje: "Určité opatrenia budem robiť."

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy