Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čo čaká Slovákov na diaľniciach po sviatkoch? Diaľnice čelia vyššiemu náporu
Zdielať na

Čo čaká Slovákov na diaľniciach po sviatkoch? Diaľnice čelia vyššiemu náporu

BRATISLAVA / Je po sviatkoch - pri tejto vete sa zvyčajne mnohým pred očami začnú prehrávať obrázky vlakov plných cestujúcich a preplnených diaľnic. Železnice od piatka 4. januára do polnoci do nedele vypravili 15 posilových vlakov. Ten posledný v smere Košice - Bratislava pôjde v pondelok, keď sa školákom končia prázdniny.

Počet ľudí, ktorí počas sviatkov využili vlaky odhadujú železnice na základe vlaňajšej skúsenosti na viac ako milión. Počas posledného týždňa pred Vianocami odišlo z hlavného mesta približne 300 000 áut. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti je to oproti bežným pracovným dňom nárast o 14 percent. Počas tohto víkendu a ešte aj pondelka sa motoristi vracajú a budú vracať späť do Bratislavy.

Podľa informácií Národnej diaľničnej spoločnosti sa v súvislosti s počasím nemusia obávať výrazného zdržania. "Po zimných prázdninách prevláda zvýšená intenzita dopravy v smere z východu na západ Slovenska. So zvýšenou intenzitou dopravy je potrebné počítať na vjazde do Bratislavy, na úseku od Triblaviny, kde sú z dôvodu výstavby zúžené jazdné pruhy a znížená rýchlosť. Tiež pred významnými križovatkami Trnava, Žilina, Zvolen, Prešov, Košice a pri Ružomberku. Počasie je v súčasnosti ustálené, cesty sú zjazdné, takže nepredpokladáme vznik mimoriadnych situácií v súvislosti s počasím," povedala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová. 

Počas sviatkov je bežné, že dochádza k veľkému presunu ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy