Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rodine s dcérou so zdravotnými problémami zhorelo auto pred domom
Zdielať na

Rodine s dcérou so zdravotnými problémami zhorelo auto pred domom

ZVOLEN / Na zvolenskom sídlisku bolo skoro ráno rušno. Ľudí vyhnal z postele požiar auta. To stálo zaparkované pred bytovkou a hrozilo, že sa rozšíri aj na vedľa stojace automobily. Majiteľ zhoreného vozidla v ňom vozieval svoju imobilnú dcéru k lekárom.

Ráno nebolo na zvolenskom sídlisku vôbec pokojné. Sviatočnú atmosféru, na ktorú sú miestni zvyknutí, narušil požiar na parkovisku. Pred bytovkou horelo. Plamene šľahajúce zo zaparkovaného auta si všimli susedia. "Zobudili ma susedia a vravia, že mi horí auto," opisuje situáciu majiteľ auta.

Auto stálo na parkovisku, vedľa boli zaparkované ďalšie vozidlá. Ich majiteľov sa podarilo nájsť a tak bežali rýchlo preparkovať. Hrozilo, že sa plamene rozšíria aj do okolia a zničia toho viac. 

Ľuďom sa podarilo dokonca zohnať aj niekoľko hasiacich prístrojov. Oheň sa pokúšali uhasiť sami, no proti veľkým plameňom nemali šancu.

Kým sa podarilo hasičom dostať oheň pod kontrolu, vyhorela celá motorová časť. Auto je tak úplne nepojazdné, čo majiteľovi poriadne skomplikovalo situáciu. Auto totiž potrebuje, svoju telesne postihnutú dcéru na ňom vozieval na vyšetrenia.

Prečo auto začalo horieť, to hasiči ešte nevedia, na mieste bol preto aj zisťovateľ príčin požiaru. Vysvetliť si to nevie ani samotný majiteľ auta. Doteraz si žiadne technické problémy nevšimol a počas Vianoc stálo na dvore.

Požiar na automobile sa môže ľahko rozšíriť na okolo stojace vozidlá či budovy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy