Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pes pustený na voľno zaútočil na iného psa, pohrýzol aj jeho majiteľku
Zdielať na

Pes pustený na voľno zaútočil na iného psa, pohrýzol aj jeho majiteľku

SENICA / Kamerami mestskej polície v Senici sa podarilo zachytiť priebeh útoku psa bojového plemena na iného psa. Pes bol tak rozzúrený, že majiteľ mal problém ho od neho dostať preč. Keďže nemal ani obojok, ani vôdzku musel mu rukami otvoriť tlamu, aby pustil napadnuté zviera. Upozorňujeme, že niektoré zábery reportáže nie sú vhodné pre maloletých divákov.

V parku v Senici pes bez vôdzky zaútočil na iného psa. Aj keď tam bol voľný pohyb psa zakázaný, majiteľ psa to nerešpektoval. A ten si behal v blízkosti detského ihriska, potom pribehol ku pani zo psom. Pani Radka hovorí: "Vyzeralo to celkom milo keď pribehla, ale po pár sekundách to bolo doslova hororovo."

Pittbullka zaútočila a najprv sa zahryzla druhému psovi do nohy. Majiteľ psa chcel rozzúrené zviera odtiahnuť preč, ale mal s tým problém.

Majiteľka napadnutého psa opisuje desivé chvíle: "Otvoril jej tlamu, ľahol si na ňu, ona sa mu vytrhla a rafla moju fenku do krku. Mňa trošku do obidvoch prstov na ruke a začala mi tiecť krv."

Potom nasledoval útok na brucho druhého psa.

"Zahrýzla sa tak hlboko , že zasa ju nemohol odtrhnúť, zasa si na ňu ľahol, kopal do nej veľmi surovo. On ju odtrhol a rýchlo sme utekali preč," hovorí pani Radka.

Zranenú sučku pani odviezla k veterinárke, ktorá musela zviera operovať. Pani Radka hovorí: "Operácia psíka ma stála 120 euro a na koľko som invalidná dôchodkyňa je to pre mňa nadštandardná suma."

Podľa expertky na trestné právo ak zviera napadne iné zviera z nedbanlivosti majiteľa, môže sa to posudzovať aj ako trestný čin. Majiteľ psa musí spolupracovať s políciou.

Lucia Kurilovská vysvetľuje: "Doloží všetky doklady, aká bola spôsobená škoda, je možné vyčísliť aj tú morálnu škodu, určitú traumu, tak orgány činné v trestnom konaní musia vo veci konať a môže to byť naozaj riešené aj v trestnom konaní a výsledkom môže byť uloženie trestu, alebo peňažný trest."

V meste Senica podľa VZN o chove a držaní psov nie je dovolené si hocikde pustiť psa na voľno.

"Vodenie psov na voľno máme iba na vyčlenených plochách, ktoré sú v tomto VZN kedy, kde a na ktorých miestach je možný voľný pohyb psov," hovorí Rastislav Janák, náčelník Mestskej polície v Senici.

Pozrite si, ako budú veterinári určovať, či je pes nebezpečný, alebo nie:

Najčítanejšie správy