Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
NAKA obvinila neúspešného kandidáta na primátora. Zvažuje protiútok
Zdielať na

NAKA obvinila neúspešného kandidáta na primátora. Zvažuje protiútok

MEDZILABORCE / Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil z volebnej korupcie jedného z neúspešných kandidátov na primátora Medzilaboriec. Podľa svedkov si vraj kupoval hlasy voličov. Údajne ho usvedčuje aj kamerový záznam, ktorý má mesto k dispozícii. Muž tvrdí, že ide o úmyselné poškodenie jeho mena a chystá protiútok.

"Verím, že toto všetko bolo robené na objednávku," vyjadril sa obvinený Ivan Solej. Z volebnej korupcie ho mali usvedčiť nielen svedkovia ale aj záznam z kamerového systému v meste. "Je na ňom vidieť bez zvuku predvolebný míting jedného z kandidátov na primátora. Rozdal im prezenty, sladkosti a podišiel k jednej skupinke a podozrivo im podal finančnú hotovosť," opisoval zábery záznamu náčelník Mestskej polície Medzilaborce Martin Dimun. 

"Každý jeden kandidát dával, čo ja viem sladkosti aj víno dávali. To je pri každých voľbách," poznamenali obyvatelia. NAKA už má k dispozícii video, ktoré má zachytávať údajné korupčné správanie. "Vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky v danom prípade obvinil jednu osobu z prečinu volebnej korupcie," vyjadril sa hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

"Mestská polícia bola požiadaná príslušníkmi NAKA o poskytnutie súčinnosti pri prešetrení podozrenia z volebnej korupcie" poznamenal mestský policajt Dimun. Štyridsaťosem hodín pred voľbami kandidáta zadržali. Ten je presvedčený, že ide o úmyselné poškodenie jeho mena. "Rómovia, ktorí trvajú na tom, že nejaká korupcia prebehla, tak jeden je 17-krát súdne trestaný, druhý epileptik a tretí sa lieči na psychiatrii," pokračoval obvinení kandidát. 

"Bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrenia veci nebudeme poskytovať," dodal policajný hovorca Slivka. "Až sa situácia obráti a ja očistím svoje meno, tak pôjdem ja do protiútoku a zvažujem aj ja trestno právne kroky," vyhlásil obvinený Ivan Solej. 

NAKA vyšetruje prípad korupcie už rok. Pozrite si reportáž, o čo ide: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy