Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Miss Universe 2008 sa stala 19-ročná Sandra Manáková
Zdielať na

Miss Universe 2008 sa stala 19-ročná Sandra Manáková

Zdroj: SITA/Michal Burza

Víťazku sobotňajšieho galavečera vybrala 12-členná porota, v ktorej nechýbal ani krasokorčuliarsky maestro Jevgenij Pľuščenko.

Desiatou Miss Universe Slovenskej republiky sa stala 19-ročná Bratislavčanka Sandra Manáková. Korunku za 1,7 milióna korún si prevzala z rúk svojej predchodkyne Lucie Senášiovej.

Víťazku sobotňajšieho galavečera vybrala 12-členná porota, v ktorej nechýbal ani krasokorčuliarsky maestro Jevgenij Pľuščenko. Ten sa objavil aj na pódiu, kde spolu s programovou riaditeľkou Slovenskej televízie Máriou Sedlákovou "korunoval" Miss Tip divákov.

"Máte tu krásne ženy," povedal v priamom prenose v ruštine moderátorovi Michalovi Hudákovi. Okrem dvanástich finalistiek mohli diváci uvidieť aj viaceré hviezdy hudobného neba ako Katku Knechtovú, Sisu Sklovskú a Berca Balogha, či českého veterána Karla Gotta.

Frontmanka skupiny Peha predviedla pieseň Muoj Bože, ktorú zložila k snímke Bathory (2008). Keďže sa podobné akcie podľa nej často ťahajú, zvyčajne sa nudí. "Robím neobvyklé veci a riešim neobvyklé problémy ako napríklad, ako vyzerajú moje vlasy a či mi náhodou nevyskočí prsník so šiat," zažartovala si pred časom Knechtová. Finálový večer ožil aj vďaka Sklovskej a Baloghovi, ktorí si pripravili duet k piesni Rieky osudov.

"Na Slovensku sú najkrajšie ženy, takže nie je problém vybrať dvanásť mladých krásnych dievčat, ktoré by mohli vyjsť na pódium," uviedol Balogh na adresu finalistiek.

Tie z 820 prihlásených krások vybrala porota v zložení Silvia Chovancová-Lakatošová, fotograf Martin Fridner, Miss SR 2000 Mirka Kysucká, Miss Universe SR 2007 Senášiová a výkonný riaditeľ IN Agency Pavol Chovanec. Okrem hlavného titulu odovzdali dievčatám aj ďalších sedem titulov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy