Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V budove STV horelo
Zdielať na

V budove STV horelo

Zdroj: wikipedia.org

V reštaurácii Plyšák v budove Slovenskej televízie v Mlynskej doline v Bratislave horelo, príčinou bola pravdepodobne chyba na fritéze.

V reštaurácii Plyšák v budove Slovenskej televízie v Mlynskej doline v Bratislave horelo, príčinou bola pravdepodobne chyba na fritéze. Požiar ohlásili v piatok pred jedenástou. Bratislavskí hasiči evakuovali ľudí aj materiál. Tri osoby sa priotrávili splodinami horenia. Škodu vyčíslili na desaťtisíc korún.

Až na osem miliónov korún predbežne vyčíslili škodu v železničnom depe v Banskej Bystrici v sobotu tesne po poludní. Horel transformátor na elektrické predhrievanie železničných vozňov, príčinou bol asi elektrický skrat. V stredu o 9:10 ohlásili policajti v Humennom požiar rodinného domu v Závade. Oheň vypukol v skorých ranných hodinách, príčinou bola pravdepodobne nedbalosť pri manipulácii s otvoreným ohňom pri kúrení vo vykurovacom telese. Pri požiari zomrel jeden človek.

V týždni od 11. do 17. februára bolo na území Slovenska 228 požiarov, škody vyčíslili na viac ako 16 miliónov korún. Pri týchto požiaroch zomrela jedna osoba a štyri sa zranili. Od začiatku roka bolo už 1 152 požiarov, škoda je takmer 87 miliónov korún. Zomrelo šesť ľudí, 41 sa zranilo. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2007 je počet požiarov vyšší o 84 a škody nižšie o skoro 18 miliónov.

V minulom týždni hasiči zaznamenali aj 62 požiarov v prírodnom prostredí najmä v dôsledku vypaľovania suchých porastov a používania otvoreného ohňa. Vzniknutá škoda je asi 45 tisíc korún.

Počas uplynulých siedmich dní zasahovali hasiči 276-krát, z toho 168 výjazdov bolo k dopravným nehodám, pri ktorých vyslobodzovali zakliesnené osoby a poskytovali predlekársku, technickú a ekologickú pomoc, a 108 bolo k ďalším zásahom, ktoré ohrozovali život a zdravie občanov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy