Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Do Šaštína prišli opäť pútnici z celého Slovenska. Modlili sa za kňazov
Zdielať na

Do Šaštína prišli opäť pútnici z celého Slovenska. Modlili sa za kňazov

ŠAŠTÍN / STRÁŽE - Do Šaštína prišli opäť pútnici z celého Slovenska. Nie až tak v hojnom počte ako to bolo na sviatok Sedembolestnej Panny Márie no o to viac so silnejšími myšlienkami na kňazov. Púť v Šaštíne je už piaty rok venovaná práve im. A práve v tomto období keď cirkvou otriasajú sexuálne škandály potrebujú podľa veriacich podporu.

Púť za kňazov sa začala 15. septembra na sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Ide o mesačné obdobie, kedy veriaci môžu držať pôst alebo v modlitbách myslieť na svojich rehoľníkov. S prosbami prišli do Baziliky sedembolestnej panny Márie.

"Máme tu dve relikvie blahoslaveného Titusa Zemana a sestry Zdenky. Ich prosíme o príhovor za kňazov lebo si vytrpeli svoje za kňazov," hovorí organizátor púte Samuel Brečka. V stánku zasvätenom Panne Márii sa stretli veriaci z celého Slovenska, aby podporili nielen svioc

"Veď vieme, aká je situácia, potrebujú aj kňazi naše modlitby a veľmi. Nemajú to ľahké ani oni ani my. Kňaz je iba človek, ľudia sú už takí aj chybujú," hovoria pútnici. Svätú omšu celebroval arcibiskup Zvolenský na záver omše zdôraznil, aké je v tejto dobe dôležité ponoriť sa práve do modlitieb.

"Aby boli čo najviac podobní anjelom, aby mali tú najväčšiu a úplnú radosť z toho, že môžu slúžiť Bohu. Aby sa im darilo prekonávať ľudskú slabosť," povedal Zvolenský. O svojich slabostiach hovoril aj katolícky kňaz Marián Kuffa. "Pokušenie samo o sebe nie je hriechom, pokušenie len ukáže, kto vlastne sme," hovorí Kuffa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy