Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Červenom Majeri nemajú poštu. K najbližšej to je 5 kilometrov
Zdielať na

V Červenom Majeri nemajú poštu. K najbližšej to je 5 kilometrov

ČERVENÝ MAJER / Obyvateľom Červeného Majera už od júla nedoručia listy a zásielky do schránky. Musia si pre ne chodiť na poštu do 5 kilometrov vzdialenej dediny. Samotná Slovenská pošta ale uvádza, že ak im obyvatelia pošlú list, budú sa ich podnetom zaoberať.

"Že pán Tóth, dostali sme príkaz, že nedoručovať poštu, som občan SR tak si myslím, že mám právo na to, čo všetci druhí," hovorí obyvateľ Červeného Majera Ján Tóth. 

Dvadsaťšesť obyvateľov Červeného Majera, delí od Semerova, pod ktoré patria, necelých 5 kilometrov. Strohá veta z úst doručovateľky najprv prekvapila, potom nasrdila. Neskôr ju dostali aj písomne. "Dane platíme, tak jak aj v dedine, keby sme bývali a prečo my nemáme nárok na to, aby nám poštu sem doručili," pýta sa obyvateľka Jarmila Tóthová.

"Slovenská pošta pri každom návrhu podrobne prehodnocuje všetky jeho aspekty a dôsledky, pričom musí dbať aj na svoje oprávnené ekonomické záujmy," rozpráva hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková. 

V tomto roku bolo schválených 31 nových miest bez doručovacej služby a miest s obmedzeným doručovaním. Osemnásť bolo zo zoznamu vyradených. Zrušenie doručovania pošty sa na obecnom úrade dozvedeli až od obyvateľov dediny. "Takže v podstate teraz zisťujem situáciu, zatiaľ viem pre nich urobiť toľko, že dvakrát týždenne im zoberiem ja, problém vidím v doručovaní dôchodkov, pretože im poštárky nosili a dôchodky," vysvetľuje starosta obce Semerovo Marián Kečkéš.

Pošta v dedine je otvorená do pol tretej popoludní, v stredu do piatej. Chodiť denne na poštu, či náhodou niečo neprišlo, nie je to isté, ako skontrolovať doma schránku.

"Adresáti z tejto lokality môžu Slovenskú poštu kedykoľvek požiadať o prehodnotenie spôsobu dodávania. Každým podnetom sa dôsledne zaoberáme," dodáva Macková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy