Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Oslavy SNP vyvrcholili pálením tradičnej vatry. Po zapálení sa ale začal šíriť hustý a štipľavý dym
Zdielať na

Oslavy SNP vyvrcholili pálením tradičnej vatry. Po zapálení sa ale začal šíriť hustý a štipľavý dym

BOJNICE / Výročie SNP si mesto uctilo okrem iného, aj pálením tradičnej vatry. Na lúke nad mestom sa stretli stovky ľudí. Pred zotmením vatru slávnostne zapálili. Lenže nikto netušil, čo to vlastne horí.

Pozrieť sa na tradičnú vatru prišli stovky ľudí. Len čo z nej začal stúpať hustý čierny dym, ľudia tušili, že niečo nie je v poriadku.  "Bol to hustý, štipľavý dym. Ja som zažil požiar skládky pneumatík, viem ako horí, bola to jednoznačne pneumatika," povedal jeden z obyvateľov. Čierny dym sa podľa miestnych z vatry valil viac ako dve hodiny. Tí sú presvedčení o tom, že nehorelo iba drevo, ale aj pneumatika.

"Ja keď som zapaľoval vatru, ja som nevidel pneumatiku. Pripravovali to technické služby s hasičmi," vyjadril sa k situácii primátor mesta František Tám.  

Primátor sa telefonicky spojil s chlapmi, ktorí vatru stavali. Potvrdili mu, že pneumatika nehorela. Na mieste sme ale našli priamy dôkaz, že vo vatre horela pneumatika. Zostali tu po nej drôty.  "Určite vyvodíme z toho dôsledky. Budeme to zisťovať, kto tam dal tú pneumatiku," uisťoval ďalej primátor.  Miestni sú presvedčení o tom, že bolo ohrozené ich zdravie a niekto musí niesť zodpovednosť. "Vrcholom toho bolo, že po troch hodinách ako sa vatra rozhorela, si tam deti opekali špekačky," upozornil jeden z obyvateľov. 

Pozrite si reportáž o požiari, ktorí spôsobil miliónové škody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy