Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fašiangy spestrí ľadový karneval na Tyršovom nábreží
Zdielať na

Fašiangy spestrí ľadový karneval na Tyršovom nábreží

Zdroj: hradistepodvratnom.sk/ilustračné

Na Magio klzisko na Tyršovom nábreží pozývajú organizátori malých i veľkých korčuliarov, aby sa predviedli vo svojich kostýmoch a maskách.

Fašiangové obdobie v Bratislave v nedeľu 27. januára spestrí ľadový karneval. Na Magio klzisko na Tyršovom nábreží pozývajú organizátori malých i veľkých korčuliarov, aby sa predviedli vo svojich kostýmoch a maskách.

Pripravili aj množstvo zaujímavých cien a atrakcií. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka Lele Zemanová.

Magio karneval sa začne o štvrtej poobede. Registrácia účastníkov bude prebiehať od 12:00 a potrvá až do 17:00, takže svoje karnevalové výtvory majú šancu predviesť aj prípadní oneskorenci. Masky bude hodnotiť štvorčlenná porota, a to krstní rodičia Magio klziska Juraj Mokrý a Diana Mórová, ďalej výkonný viceprezident pre obchodné a prevádzkové záležitosti spoločnosti T-Com, ktorá klzisko prevádzkuje Reudiger Schulz a finalistka Superstar Dominika Mirgová.

Hodnotiť sa budú masky v štyroch kategóriách: najlepšia maska, najoriginálnejšie vlastnoručne vyrobená maska, najstrašidelnejšia maska a najsmiešnejšia maska.

Okrem požičovne korčúľ a Magio Ice baru na návštevníkov karnevalu čaká viacero zaujímavých atrakcií. K dispozícií bude divadelný maskér, maľovanie na tvár, možnosť samolíčenia, modelovanie balónov či zabávač na ľade. Magio karneval bude moderovať Juraj Mokrý alias Elvis Presley, oficiálnu časť ukončí vystúpenie Dominiky Mirgovej a potom príde na rad diskotéka.

Nápad zorganizovať na Magio klzisku fašiangový karneval nie je náhodný. Pôvod karnevalov vo svete siaha ešte do obdobia na sklonku Rímskej ríše. Kresťanstvo využilo pohanskú tradíciu predzvesti jari a počas zimných mesiacov pred pôstom a Veľkou nocou sa uskutočňovali rôzne podujatia zábavného charakteru.

Karnevaly boli typické pre románsku oblasť južnej stredomorskej Európy. Pre germánsku a západoslovanskú oblasť boli typické fašiangové alebo inak nazývané masopustové slávnosti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy