Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II od HB Reavis za viac ako 200 mil. €
Zdielať na

Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II od HB Reavis za viac ako 200 mil. €

Zdroj: SITA

Spoločnosť HB Reavis, medzinárodný poskytovateľ kancelárskych priestorov, úspešne predala dve kancelárske budovy vo Varšave spoločnosti Savills Investment Management (Savills IM), ktorá v transakcii zastupovala globálny penzijný fond. Išlo o najväčšiu transakciu svojho druhu v Poľsku za tento rok. Penzijný fond je teraz 100 % vlastníkom celého komplexu Gdanski Business Center, ktorého súčasťou sú budovy C a D s plochou takmer 53 000 m2.

Gdanski Business Center je jedným z najväčších komplexov kancelárskych budov vo Varšave, ktorý ponúka šikovne skombinované a dobre prepojené obchodné priestory, výbornú občiansku vybavenosť a zelený dvor prístupný aj verejnosti. Strešné terasy dostupné pre nájomníkov a pulzujúce prízemia s fitnescentrami, reštauráciami, kaviarňami a materskou škôlkou s vlastným ihriskom si obľúbili nielen zamestnanci, ale miestni obyvatelia a návštevníci.

Komplex Gdanski Business Center, ktorý bol dokončený v roku 2016, je súbor kancelárskych budov s najlepšou konektivitou vo Varšave, ponúkajúci bezkonkurenčný prístup k verejnej doprave. V plne obsadených obchodných priestoroch pracuje približne 10 000 zamestnancov rôznych známych firiem a inštitúcií, ako sú Aviva Group, KPMG, Nielsen, Euronet, BGŻ BNP Paribas, GE, či miestny Odvolací súd a mnoho ďalších. Prvé dve zo štyroch kancelárskych budov s celkovou rozlohou 48 000 m2 boli predané už v decembri 2016 za 186 mil. €, taktiež spoločnosti Savills IM zastupujúcej rovnakého klienta.

Jon Crossfield, riaditeľ pre strategické partnerstvá v Savills IM predaj komentoval slovami:
"Sme radi, že sa nám v mene nášho klienta podarilo dokončiť ďalšiu úspešnú transakciu a získať kontrolu nad celým komplexom Gdanski Business Center. Budovy ponúkajú jedinečnú kombináciu vybavenosti a polohy, atraktívne úrovne nájmov a preukázateľný úspech vďaka širokej škále prvotriednych nájomníkov. Tento obchod je zároveň našou ďalšou veľkou investíciou v Poľsku, kde sme za posledné dva roky preinvestovali takmer 1 mld. €.“

Komplex sa nachádza v blízkosti vlakovej stanice a metra, viacerých električkových a autobusových zastávok. Na skok je aj požičovňa mestských bicyklov, čo znižuje závislosť od automobilovej dopravy. Budovy využívajú energiu z obnoviteľných zdrojov a získali tak ekologický certifikát BREEAM Excellent.

Spoločnosť HB Reavis pri transakcii využila poradenské služby spoločnosti Greenberg Traurig. Clifford Chance a K+S Ingenieure boli zasa poradcami spoločnosti Savills Investment Management.

Najčítanejšie správy