Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Emotívny odchod Jureňu
Zdielať na

Emotívny odchod Jureňu

Minister Jureňa evidentne nechce odísť do zabudnutia. Jeho odchod sprevádzajú netradičné výroky, priestory tlačových konferencií a vtipy. <b>Pozrite si VIDEO s jeho výrokmi</b>

Už bývalý minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa sa dnes so svojim postom lúčil naozaj pateticky. Najprv si svojich podriadených na Ministerstve pôdohospodárstva zavolal do jedálne, kde sa s nimi rozlúčil záhoráckym vtipom a potom v prezidentskom paláci citoval Ježiša.

Minister Jureňa evidentne nechce odísť do zabudnutia. Jeho odchod sprevádzajú netradičné výroky, priestory tlačových konferencií a vtipy.

Ešte minulý týždeň, keď kauza okolo Slovenského pozemkového fondu (SPF) vrcholila, usporiadal Jureňa tlačovku priamo v kravíne. Počas svojho prejavu emotívne búchal do stola a volal po spravodlivosti. Potom ho premiér Robert Fico odvolal.

Dnes doobeda sa teda Jureňa najprv v jedálni Ministerstva pôdohospodárstva rozlúčil so zamestnancami MH. Ako povedal, nechcel sa lúčiť bez úsmevu, preto na záver povedal údajne záhorácky vtip: "Keď ma kopli do gulí, už som vedel, že je zle."


Hneď na to sa presunul do Prezidentského paláca, kde prijal od prezidenta svoje odvolanie. Prezident Ivan Gašparovič zároveň vymenoval do úradu novú ministerku pôdohospodárstva Zdenku Kramplovú. Jureňa sa naozaj netváril nadšene. Pozrite si VIDEO.

V príhovore po odvolaní z funkcie Jureňa povedal, že vždy konal tak, aby sa mohol pozrieť ľuďom do očí. Hneď na to citoval Bibliu: "Ježiš Kristus na kríži povedal farizejovi: je mi ťa ľúto, pretože nevieš, čo činíš,"uzavrel Jureňa svoj rozlúčkový prejav biblickým citátom smerom k prezidentovi a premiérovi.

Sporné prevody pôdy zo SPF vyvolali v posledných dňoch konflikt medzi Ficovým Smerom a ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara. Nominant HZDS vo fonde Branislav Bríza totiž odobril prevod zhruba milióna metrov štvorcových pôdy reštituentom, ktorí ju následne údajne za zlomok trhovej ceny predali firme, ktorá je považovaná za blízku Mečiarovej strane. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy