Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kandidát na prezidenta Robert Mistrík si prezidentskú kampaň chce financovať sám
Zdielať na

Kandidát na prezidenta Robert Mistrík si prezidentskú kampaň chce financovať sám

BRATISLAVA / Andrej Kiska uvoľnil priestor iným a do predvolebného ringu sa začínajú hlásiť kandidáti. Najotvorenejšie sa zatiaľ o post prezidenta zaujíma Robert Mistrík. Vedec, ktorý spoluzakladal SaS, no pred rokmi z neho vystúpil a chce byť občianskym kandidátom. TV JOJ sa s ním podarilo urobiť rozhovor.

Občiansky kandidát musí predložiť 15 000 petičných podpisov. Tie už zbiera niekoľko kandidátov. Medzi nimi aj vedec Robert Mistrík. "Budem kandidovať ako nezávislý, nestranícky kandidát, ale privítam podporu demokratických strán aj ich voličov. Idem do toho ako nestranícky kandidát," uviedol Robert Mistrík, jeden z nových kandidátov na prezidenta. 

Veľmi dôležitou otázkou je financovanie politickej kampane. "Budem si kampaň financovať z vlastných prostriedkov, možno budem maž ešte jedného sponzora, ale sú to moje, zdanené, čisté príjmy z vedeckej a z podnikateľskej činnosti. Sú to maximálne humánne zarobené peniaze," prezradil nádejný kandidát.

Ďalším zo spomínaných kandidátov je pedagóg a analytik Eduard Chmelár. "Som občiansky kandidát do všetkým, čo k tomu patrí. To znamená, že aj kampaň sa robí zdola. Fungujeme výlučne na dobrovoľníkoch, nemáme za sebou žiadne veľké peniaze," uviedol. 

Bezpečnostných analytik a ďalší kandidát na prezidenta Juraj Zábojník hovorí: "Som vnútorne silný a presvedčený, že budem jedným z najúspešnejších kandidátov. Som tiger v čínskom horoskope, preto si verím." 

Pozrite si celý rozhovor s kandidátom na prezidenta Robertom Mistríkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy