Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ďalšie zhromaždenie bude v piatok, organizátori požadujú demisiu vlády
Zdielať na

Ďalšie zhromaždenie bude v piatok, organizátori požadujú demisiu vlády

BRATISLAVA / Práve 12.3. sú dva týždne, od kedy polícia potvrdila smrť novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Odvtedy sa na Slovensku udial spomienkový pochod a naposledy sa tisíce Slovákov stretli na zhromaždeniach, ktoré mali jasný cieľ - vyšetrenie vraždy a odstúpenie ministra vnútra. Robert Kaliňák v pondelok demisiu podal. Organizátori zvolávajú ďalšie zhromaždenia, ktorým cieľom má byť demisia vlády.

Aspoň tak to tvrdia v popise pod udalosťou organizátori zhromaždenia Za slušné Slovensko. "Odchod ministra vnútra Kaliňáka nestačí! Jeho odchod musí byť len začiatkom. Začiatkom veľkého upratovania. Pretože je legitímnou požiadavkou občianskej verejnosti, aby sme žili v krajine, kde korupcia nie je štandardom. Kde vo vládnych kruhoch neexistuje prepojenie na organizovaný zločin. Preto požadujeme: - dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a vyšetrenie všetkých káuz, na ktoré Ján poukázal a demisiu vlády," píše sa v popise udalosti. 

V Bratislave sa ľudia stretnú opäť v piatok 16. marca 2018 o 17:00 na Námestí SNP. "Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti," je posledná veta udalosti. 

Minister vnútra Robert Kaliňák oznámil, že rezignuje na svoju funkciu. Uviedol tak na dnešnej tlačovej konferencii, kde sa poďakoval všetkým pracovníkom, ktorí za 10 rokov jeho pôsobenia v rezorte vnútra odvádzali dobrú prácu. "Stabilita musí byť zachovaná a vnímam pozorne nielen situáciu v spoločnosti, ale aj požiadavky koaličných partnerov. Preto som sa rozhodol, že na svoju funkciu podpredsedu Vlády SR a ministra vnútra rezignujem. Verím, že aj týmto mojím krokom pomôžem k zachovaniu stability v krajine," uviedol Kaliňák dôvody svojho odchodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy