Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sneh a zima pokračuje. Vieme, kedy sa oteplí
Zdielať na

Sneh a zima pokračuje. Vieme, kedy sa oteplí

BRATISLAVA / Celé Slovensko zasiahla vo štvrtok pravá zima. Sneh potrápil aj obyvateľov južnejších častí Slovenska.

Do konca týždňa sa pripravte na oblačné počasie. Na juhu sa teploty vyšplhajú na 2 až 5 stupňov Celzia. To na veľkú zimu nevyzerá, ale na severe bude predsa len o niečo chladnejšie. Počítame s mrazmi do -10 stupňov. 

V piatok bude teda oblačno až zamračené, na západe miestami zmenšená oblačnosť. Miestami treba stále rátať so snežením, v polohách do cca 400 m aj dážď so snehom alebo dážď. Najvyššia denná teplota vystúpi na 0 až 5 stupňov, na severe ojedinele chladnejšie. Rozfúka sa severozápadný až severný vietor 2 až 7 m/s, pri ktorom sa môžu tvoriť ojedinele snehové jazyky. Popoludní bude vietor slabnúť.

Sobota bude na západe miestami oblačná. Niekde hrozia aj snehové prehánky  alebo dážď so snehom. Najvyššia denná teplota 0 až 5 stupňov, na severe miestami chladnejšie. Zafúka prevažne severný vietor 2 až 6 m/s. V nedeľu sa pripravte na spočiatku veľkú oblačnosť a ojedinele slabé sneženie, cez deň prevažne polooblačno. Najvyššia denná teplota vystúpi na -1 až 5 °C.

"Výraznejšia zima by mala trvať do 20. februára. Posledná dekáda zimy bude mať teplejšie počasie. Ale nebudeme hovoriť o jarnom počasí, ide o predjarné počasie. Tam už môžu byť 13-14 stupňové teploty, začiatok marca môže priniesť 15 stupňov," hovorí meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič.

Najčítanejšie správy