Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragická autonehoda v Košiciach
Zdielať na

Tragická autonehoda v Košiciach

Auto začalo horieť a vo vnútri uviazli dvaja ľudia. Zábery priamo z miesta hrozného nešťastia.

Na Moskovskej ulici v Košiciach sa tesne po polnoci odohrala tragická autonehoda. Podpísala sa pod ňu pravdepodobne vysoká rýchlosť a mokrý povrch po daždi. Škodovka zrejme dostala šmyk a narazila do stĺpa verejného osvetlenia. Auto začalo v tom okamihu horieť a vo svojich útrobách uväznilo dvoch ľudí.

Dvadsaťjeden ročný vodič mal so škodou Forman namierené smerom na sídlisko KVP, no v jednom okamihu sa so svojim autom ocitol mimo cesty a po náraze zhorelo takmer do tla. Vo vnútri uviazol aj s ďaľšim pasažierom.

Na miesto nešťastia prišla ako prvá policajná hliadka. Mužom zákona sa naskytol nepríjemný pohľad, vo vnútri auta zbadali obrysy človeka, ktorý bojuje s plameňmi. Policajti sa pokúsili posádku škodovky  zachrániť. Keď sa na miesto nešťastia dostali hasiči, auto už bolo úplne v plameňoch.

"Vyzerá to tak, že pri zrážke vytieklo palivo a vznietilo sa," oznámil Vyšetrovateľ požiarov Ing. Tomáš Berzetei.

Keď dvaja policajti začuli ako niekto kričí o pomoc a kýve rukami cez otvorené okno, nezaváhali ani na sekundu a napriek riziku výbuchu bežali k autu v plameňoch, aby popáleného vodiča vyslobodili.
Po jeho vyprostení, lekár košickej záchranky MUDr. Anton Paľovčík skonštatoval, že pacient je v ťažkom stave. "Popáleniny na tele 60 percent minimálne."

Po uhasení vraku zostali všetci záchranári v šoku. Nikto z nich totiž netušil, že v aute ešte niekto sedel. " Sme zistili, že je tam osoba uviaznutá zakliesnená a bola bohužiaľ zhoretá" vypovedal hasič.

Podľa lekára išlo o ženu, no jej totožnosť sa zatiaľ nepodarilo zistiť. Stav vodiča, ktorého previezli na popáleninové oddelenie zostáva aj naďalej vážny.

Dvadsaťjeden ročný vodič Ladislav O. z Košíc je obvinený z prečinu usmrtenia,  ako informoval zástupca košickej policajnej hovorkyne Peter Žaludek.

Zdielať na

Najčítanejšie správy