Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zatkla mužov, u ktorých našla drogy
Zdielať na

Polícia zatkla mužov, u ktorých našla drogy

Zdroj: actv

Na jedného zo zatknutých mužov bol vydaný zatykač pre majetkovú trestnú činnosť.

Takmer štrnásť kilogramov zelených rastlín konope, marihuanu, ale aj hašiš našli policajti pri akcii Amazonka v katastri obce Píla v Lučeneckom okrese a pri domovej prehliadke vo Zvolene. Zo zadržaného množstva by sa dalo pripraviť vyše 10-tisíc obvyklých dávok.

Z drogovej trestnej činnosti vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Mareka M. a o rok staršieho Miroslava P. zo Zvolena. Podľa informácií banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej na pestovanie konope bol prispôsobený celý dom, zariadenú mali aj miestnosť na výrobu drog. Rastliny pestovali v nádobách so živnými roztokmi so stálym prívodom vody. V dome bol nainštalovaný aj odvetrávací a odvlhčovací systém. Obvinení mali v pláne rastliny o tri týždne pozbierať a nebola by to ich prvá "úroda".

Prvé rastlinky použili pre svoju potrebu, z druhej a z tretej úrody časť predali. Tomuto biznisu sa venovali od minuloročnej jari. Okrem prehliadky chát vykonali policajti aj domové prehliadky v mieste ich bydliska, kde zaistili počítač a iné veci súvisiace s trestnou činnosťou. Obvinení sú v policajnej cele, kde si počkajú na rozhodnutie o vzatí do väzby. Za mrežami môžu stráviť štyri až desať rokov.

Zrejme s drogami zadržali policajti aj mladého muža, na ktorého bol vydaný zatykač. Policajti Bratislavčana kontrolovali v noci z pondelka na utorok v druhom bratislavskom okrese a našli mu skladačku s hnedým práškom. Pri kontrole navyše zistili, že na muža je vydaný zatykač pre majetkovú trestnú činnosť. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, skladačku preskúmajú experti. Pre podozrenie z neoprávneného prechovávania omamnej látky začala polícia vo veci trestné stíhanie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy