Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na Luniku IX vzniklo nové komunitné centrum
Zdielať na

Na Luniku IX vzniklo nové komunitné centrum

Prvé komunitné centrum na košickom sídlisku Lunik IX otvoria dnes o 14:00. Zúčastni sa na ňom aj primátor Košíc František Knapík. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa košického magistrátu Jana Geročová.

Prvé komunitné centrum na košickom sídlisku Lunik IX otvoria dnes o 14:00. Zúčastni sa na ňom aj primátor Košíc František Knapík. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa košického magistrátu Jana Geročová. Rekonštrukcia priestorov miestneho úradu, kde centrum sídli, trvala od marca do júna a vyžiadala si takmer 3 milióny korún. Financie mesto vyčlenilo zo svojho tohtoročného rozpočtu.


Centrum má riešiť dlhodobé problémy na Luniku IX, povedala Geročová. Prevádzka bude slúžiť na poskytovanie poradenstva občanom i na školiace a tréningové aktivity pre pracovníkov centra aj pre obyvateľov Lunika IX. Cieľom má byť podpora integrácie, zamedzenie prehlbovania spoločenského a sociálneho vylúčenia rómskeho etnika a jeho zapojenie do aktívnej participácie na veciach verejných.


Na Luníku IX v súčasnosti pôsobí šesť komunitných sociálnych pracovníkov a ich asistentov. Ich počet by sa mal do konca roka zvýšiť na 15.

Zdielať na

Najčítanejšie správy