Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Siedmim deťom sme vďaka veľkým srdciam splnili sen ich maminy
Zdielať na

Siedmim deťom sme vďaka veľkým srdciam splnili sen ich maminy

SLOVENSKO / Naše televízne Darované Vianoce sa stali tradičnou súčasťou sviatočných dní. Chceme urobiť šťastnými aj deti, ktoré v živote nemajú toľko šťastia a radosti.

Inšpiroval nás jeden Košičan, ktorý chce zostať tajomný, ale túži pomáhať a vyčariť úsmev na detských tvárach. Tentoraz si pozrite ako sa to podarilo v prípade 6-ročnej Tinky a jej šiestich súrodencov, ktorým zomrela mamička. Stalo sa to nečakane v polovici septembra. Pre sedem detí a ich otca to bola bolestivá rada osudu: "Bolo jej zle iba. Ťahalo ju spať a spať, a potom už nevstala. Sme ju zobudili, nevedela ako sa volá, vzali sme ju do nemocnice a .." opisuje najhoršie okamihy v jej živote dcéra Katarína.

Rodina síce žije veľmi skromne, ale za to súdržne, jeden pomáha druhému. Snom ich mamičky bol spoločný výlet, ale nikdy si ho nemohli dovoliť: "Nevyšlo to," povedal smutne otec detí a vdovec Imrich. Tento sen sa im vďaka košickému anonymnému darcovi podarilo splniť. 

Ako by sa malé zázraky naozaj diali. Zrejme im to dopriala mamička, aj keď už s nimi nemôže byť. K anonymnému darcovi sa totiž pridali ďalší ľudia s veľkým srdcom. Hoteliéri a kúpelníci z Nízkych Tatier im dopriali a darovali to, čo si nemohli dovoliť - rodinný výlet v horách, po akom snívala ich mamička. 

Najčítanejšie správy