Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Diviaky im už prerastajú cez hlavu. Samospráva problém riešiť nevie
Zdielať na

Diviaky im už prerastajú cez hlavu. Samospráva problém riešiť nevie

ŽILINA / Obyvatelia žilinskej mestskej časti Strážov už v zúfalstve kontaktovali našu redakciu a žiadali o pomoc. Ich trápením sú diviaky, ktoré sa im prechádzajú pred domami. Zvierat je stále viac a strácajú plachosť.

Obyvatelia mestskej časti majú strach. Diviaky sa už objavujú nielen večer, ale aj skoro ráno. "Mám tri deti, bojíme sa, ráno sa neviem dostať ani k autu," uviedla obyvateľka Strážova Michaela Horká.

Diviaky schádzajú z hory nad Strážovom, popri hrádzi sa dostanú až do obce. Zdržujú sa len na krok od rodinných domov. Breh popri hrádzi už zničili a terén v okolí rieky už rozryli miestami až do hĺbky 50 cm. Štrážovčania o probléme informovali povodie Váhu, ktoré sa podľa nich o protiľahlý breh rieky nestará. Obrátili sa preto aj na mesto. "Samospráva má zviazané ruky," uviedol hovorca mesta Pavol Čorba. 

Problém podľa Strážovčanov nechcú riešiť ani poľovníci. Odstrel v obývanej časti je navyše nemožný. "Ja neviem načo čakajú, kým tie zvieratá niekoho fatálne nezrania," pýta sa obyvateľ Ľudovít Kyška.

Na to, aby sa obyvatelia zbavili diviakov vyskúsali už všeličo, dokonca aj staré babské recepty. Na miesta, kde diviaky rozryli pôdu, dali chlpy zo psa, dokonca skúsili aj ľudské vlasy. Problém ale naďalej pretrváva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy