Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zima sa blíži a ponuka sezónnej práce stúpa. Zaujímavý je aj zárobok
Zdielať na

Zima sa blíži a ponuka sezónnej práce stúpa. Zaujímavý je aj zárobok

BRATISLAVA / Aj keď do Vianoc zostáva ešte stále dosť času, niektorým zamestnávateľom sa sezóna začala už teraz. Množstvo ponúkaných brigád býva dokonca pravidelne vyšší ako v lete a zaujímavé sú teraz aj hodinové zárobky.

Ak rozmýšľate nad brigádou, práve v zimnom období je ponúk najviac. Výber v zime je aj oveľa pestrejší. Je síce pravda, že najobľúbenejších administratívnych brigád v kancelárii je v porovnaní s letom podstatne menej, no o to viac máte šancu zohnať kreatívne, či zábavné brigády. Medzi nimi je napríklad aj balenie darčekov. 

"V tomto období naozaj potrebujeme veľa brigádnikov. Denne nám chodí aj 10 - 20 mailov. Väčšinou teda od dievčat," vraví zástupkyňa regionálneho manažéra Dominika Vorosová. Tie láka aj zaujímavé finančné ohodnotenie. "Dostanú 4,20€ na hodinu s tým, že ak urobia za hodinu 50€ tržbu, tak majú na hodinu 5,70 eur," dodáva. 

Treba sa však pripraviť na nápor práce. Denne zabalia od 100 - 200 darčekov. Ak vám balenie veľmi nejde, obchodné reťazce hľadajú pomocných predavačov, skladníkov či pomocníkov na dopĺňanie tovaru. Vo väčšine brigád platí, že čím viac na západ idete, tým zarobíte lepšie. Milovníci lyžovanie vedia v rámci zimnej brigády spojiť príjemné s užitočným.

V rámci typických zimných brigád si najlepšie zarobia predavači na Vianočných trhoch (5€/hod), odpratávači snehu (5€/hod) či predajca stromčekov (4,10/hod). Naozaj ale záleží kde si brigádu nájdete . Pre porovnanie v Bratislava zarobí dokladač tovaru 4,40 v čistom, ale napríklad v Martine je to už len 3,30 v hrubom.

Súvisiace články