Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
V Bytči uniká od piatku pitná voda, opravia ju až v pondelok
Zdielať na

V Bytči uniká od piatku pitná voda, opravia ju až v pondelok

BYTČA / V Bytči celý víkend tečie po ceste pitná voda. Kontaktovali nás obyvatelia ulice, ktorí si myslia, že sa problém nerieši správne. Poruchu nahlásili už na konci pracovného týždňa, no vodárenská spoločnosť ju príde odstrániť až v pondelok. Pýtali sme sa prečo až tak neskoro, keď pitná voda tečie ulicou už viac ako 40 hodín.

To, že pitná voda tečie po ceste, obyvatelia Červeňanského ulice nahlásili už v piatok večer. "Síce nejde o veľký únik, ale mne vadí to, že uniká pitná voda, ktorá je v dnešnej dobe veľmi vzácna a drahá," vysvetľuje obyvateľ ulice Martin Lyžičiar.

Obyvatelia ulice kontaktovali havarijnú službu hneď ako si všimli, že pitná voda tečie po ceste priamo do dažďového vpustu. Na poruchu sa prišiel pozrieť technik. Podľa vyjadrenia vodárenskej spoločnosti voda uniká len v malých množstvách a neohrozuje majetok ani ľudí.

Oprava až v pondelok

"Poruchu budeme opravovať v pondelok po vytýčení inžinierských sietí iných správcov. Najlepšie riešenie je takéto, pretože ľudia by boli celý víkend bez dodávky vody," uviedol generálny riaditeľ vodárenskej spoločnosti Sevak Miroslav Kundrík.

Bytčania požiadali o pomoc aj primátora mesta. "Ten únik fakt nie je veľký, škoda je každého litra vody, ale bol som ubezpečený, že toto nejde na vrub odberateľov," uviedol primátor Bytče Miroslav Minárčik. Straty vody znáša podľal jej riaditeľa vodárenská spoločnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy