Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Víkendová predpoveď počasia: Očakávajte slnko, ale aj dážď
Zdielať na

Víkendová predpoveď počasia: Očakávajte slnko, ale aj dážď

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Májové počasie nám konečne ukazuje svoju prívetivejšiu tvár a bude v tom pokračovať aj počas víkendových dní. Už vo štvrtok vládlo na Slovensku pekné slnečné počasie, s teplotou do 23°C v tých najteplejších lokalitách krajiny.

V piatok sa ale na Slovensku zamračí a poprší. Počasie bude ovplyvňovať frontálne rozhranie postupujúce na severovýchod. Bude prevládať oblačná až zamračená obloha, len prechodne bude slnka viac, najmä na juhozápade.
"Na mnohých miestach bude pršať, alebo sa vyskytnú prehánky a miestami aj búrky. Tie môžu byť sprevádzané aj krúpami a vyššími zrážkovými úhrnmi. Teplota v piatok dosiahne od 16°C na severe po 24-25°C na juhozápade," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Podobne oblačná a  prehánkovo-búrková bude aj sobota. Bude mať veľmi podobné teploty ako piatok, od 16 do 24°C. Nedeľa prinesie menej oblačnosti a aj zrážok. Ak plánujete prechádzku po nedeľnom obede, v kopcovitých častiach krajiny si vezmite aj dáždnik, práve tam sú zrážky najpravdepodobnejšie.
Nedeľný teplotný interval bude od 17 do 25°C.
Budúci týždeň prinesie aj slnko, to najmä v pondelok, ale aj dážď a nižšie teploty, to v utorok a v stredu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy