Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ministerka Matečná v Bruseli predstavila svojim kolegom v únii výsledky testov potravín
Zdielať na

Ministerka Matečná v Bruseli predstavila svojim kolegom v únii výsledky testov potravín

BRATISLAVA / Rozdielna kvalita potravín sa stáva európskou témou. Po minulotýždňovom summite V4 vo Varšave naša ministerka pôdohospodárstva v Bruseli predstavila svojim kolegom v únii výsledky testov potravín. Uvidíme, či to bude stačiť na to, aby európska komisia predložila návrhy zmien zákona, ktorý by vyústil do prísnej kontroly rovnakého zloženia značkových výrobkov v únii.

Viacerí európski ministri pôdohospodárstva v pondelok prvýkrát uvideli čierne na bielom, že majú na stole potraviny s odlišným zložením ako my. Potravinárske firmy ale tvrdia, že odklony v zložení niektorých výrobkov nie sú zásadným problémom. "Problém slovenských občanov je v nedostatočnej kúpyschopnosti a slovenského potravinárstva v dlhodobom podfinancovaní," povedala riaditeľka potravinárskej komory Slovenska Jarmila Halgašová.

Plošná kritika, teda hovoriť, že za hranicami je všetko lepšie, môže mať neblahé následky pre slovenských obchodníkov aj výrobcov. "Je to nabádanie slovenského spotrebiteľa ísť robiť nákupy potravín do zahraničia," informuje Halgašová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy