Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
POČASIE: Z predpovede na najbližšie dni vám zamrzne úsmev
Zdielať na

POČASIE: Z predpovede na najbližšie dni vám zamrzne úsmev

BRATISLAVA / V pondelok je prevažne zamračené a na západe aj prší, ale teplota stále ešte dosiahla na hodnotu 7°C. Na severovýchode je už ale pripravený studený vzduch, ktorý v utorok začne ovplyvňovať naše počasie.

Od severovýchodu sa k nám postupne začne rozširovať vysoký tlak od severovýchodu a po jeho okraji k nám začne zatekať studený vzduch. Ten sa prejaví aj postupnou zmenou skupenstva zrážok. Pondelkový dážď sa bude meniť na dážď so snehom, sneženie, ktoré sa postupne dostane aj do nížin krajiny. Denná teplota zajtra dosiahne -1 až 4°C, na severe krajiny okolo -3°C. Rozfúka sa, vietor od severovýchodu  bude do 25 km/h, na východe do 35, v nárazoch okolo 55 km/h. 

Studeno bude aj v ďalších dňoch, keď sa upokojí vietor a studený vzduch sa naplno prejaví. V dolinách a kotlinách poklesne teplota až do -14°C. Denná teplota bude tiež nižšia, na severe a východe aj celodenné mrazy až do -5°C, nížiny západného Slovenska budú teplejšie, až do 4°C.

Studený vzduch u nás ešte nekončí. Ďalšia dávka studeného vzduchu je podľa pondelkových predpovedných materiálov nachystaná na budúce víkendové dni. Samozrejme, je to ešte ďaleko a o Ďalšom vývoji počasia budeme včas informovať v Najlepšom počasí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy