Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Známe matky si v apríli odbehnú od deti na polmaratón
Zdielať na

Známe matky si v apríli odbehnú od deti na polmaratón

BRATISLAVA / Povedzme si úprimne, v tomto mrazivom počasí je najlepšie doma, pekne v teple. Vybehnúť von a urobiť niečo pre svoje telo i dušu, to chce veľké sebazaprenie. Minulý rok to dokázali na desať kilometrovej trati bežkyne začiatočníčky moderátorka Hana Zavřelová Gallová a Jana Šimkovičová. Bolo to v rámci ČSOB Maratónu v Bratislave. Dievčatá to zvládli ľavou zadnou, rok ubehol a nastal čas sa posunúť vpred. Začiatočníčky už nie sú, preto majú pred sebou novú métu.

Novou métou je polmaratón, teda 21 kilometrov, ktorý chcú zabehnúť začiatkom apríla na ďalšom ročníku bratislavského maratónu. Hanka sa priznala, že si nie je celkom istá, či to z jej strany bolo emocionálne alebo racionálne rozhodnutie.

"V mojom prípade tam bude viacej emócií, že veľmi by som chcela a tréner Marcel sa tvári, že by som to mohla zvládnuť. V marci by sa mohlo ukázať, či sa to reálne podarí," povedala Hana Zavřelová Gallová. Janka Šimkovičová si na polmaratón trúfa a cíti sa byť v dobrej kondícii. "Tá desina je v pohode aj dvanástka, ale uvidíme," dodala Šimkovičová.

Na príprave Janky a Hanky je zaujímavé to, že obe sú matky a musia zladiť svoje povinnosti s tréningom. Počas maratónskeho víkendu v Bratislave si dievčatá zabehajú polmaratón, ich manželia 10 kilometrov a detičky detské behy. "Niekedy je to naozaj korčuľovanie medzi všetkým a niekedy sa človek chce na to vykašlať, ale mne behanie veľmi čistí hlavu," dodala Zavřelová Gallová.

Do bratislavského maratónskeho víkendu zostávajú približne dva mesiace. Obe naše bežkyne pilujú formu a ako hovorí Hanka, budú spolupracovať aj priamo na trati. "Ja si myslím, že Janka to zvládne úplne fantasticky a dokonca ma bude aj ťahať," dodala Hana Zavřelová Gallová.

Súvisiace články