Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Do sporu o operáciu vo Viedni vstúpil minister zdravotníctva
Zdielať na

Do sporu o operáciu vo Viedni vstúpil minister zdravotníctva

BRATISLAVA / Boj matky šesťročného Nathaniela z Radošinej so zdravotnou poisťovňou pokračuje. Chlapec má za sebou dve operácie lebky a čaká ho tretia vo Viedni. Poisťovňa ale proces predoperačných vyšetrení ešte začiatkom januára stopla. Chýba jej vraj žiadosť, ktorú matka odovzdala do rúk členky vedenia poisťovne, no poisťovňa ju nemá. Do sporu medzi matkou a poisťovňou vstúpil minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Po odvysielaní reportáže TV JOJ o Nathanielovi prešlo dvanásť dní. S jeho matkou sa stretol minister zdravotíctva Tomáš Drucker. "Bol ústretový a vypočul si ma. Prisľúbil, že bude nápomocný," hovorí matka.

"O prípad sa zaujímame a robíme všetko preto, aby sme boli nápomocní," uviedla Zuzana Eliášová, hovorkyňa ministerstva zdravotníctva.

"Poisťovňa s mamičkou dieťaťa komunikuje a bude jej nápomocná pri vybavení všetkých potrebných dokladov vrátane žiadosti pre operačnú liečbu dieťaťa v zahraničí. Prípad je v súčasnosti v štádiu riešenia," tlmočila stanovisko Všeobecnej zdravotnej poisťovne jej hovorkyňa Petra Balážová.

Pohár trpezlivosti matky sa ale napĺňa až po okraj.

"Mne ubiehajú dni. Každý deň naviac je pre mňa katastrofou," dodáva matka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy