Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Primátor Nových Zámkov nepovolí kotlebovcom míting v kultúrnom dome
Zdielať na

Primátor Nových Zámkov nepovolí kotlebovcom míting v kultúrnom dome

NOVÉ ZÁMKY / Mesto Nové Zámky neposkytne strane Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko priestor na organizáciu jej podujatia. Rozhodol tak primátor mesta Otokar Klein.

Prívrženci strany sa mali v Nových Zámkoch stretnúť v stredu 25. januára. "Miestom stretnutia má byť dom kultúry v našom meste. V meste, ktorého tvár navždy zmenila 2. svetová vojna a tri bombardovania, počas ktorých zomreli tisíce ľudí a zničené boli takmer všetky historické budovy v meste, z ktorého počas 2. svetovej vojny bolo odvlečených a v koncentračných táboroch usmrtených vyše štyritisíc jeho obyvateľov. Predstavitelia tejto strany verejne prezentovali opakovane výroky popierajúce historické fakty a tragédiu obyvateľstva počas 2. svetovej vojny či výroky namierené proti rasám, národnostiam, náboženstvám a presvedčeniam. Ako primátor mesta Nové Zámky som sa vzhľadom na uvedené fakty a z úcty k vojnovým obetiam rozhodol, že naše mesto neposkytne svoj priestor na organizovanie takéhoto podujatia," zdôvodnil primátor Otokar Klein.

Klein v rozhodnutí, ktoré poskytol Peter Kijaček zo sekretariátu primátora mesta, zároveň informuje, že podujatie bolo nahlásené ako verejné kultúrne podujatie, avšak povolebný míting politických strán kultúrnym podujatím nie je, nespĺňa požiadavky zákona a obchádza zákon o volebnej kampani. Primátor tiež pripomenul, že mesto Nové Zámky bolo od nepamäti mestom s obyvateľmi viacerých národností, národnostných a etnických skupín a vždy tam nažívali v pokoji, vzájomnej akceptácii a spolupráci.

Strana ĽSNS na svojej internetovej stránke informuje o podujatí v Nových Zámkoch ako o povolebnom stretnutí. Mali sa na ňom zúčastniť Marian Kotleba, Milan Uhrík, Ján Kecskés a Milan Mazurek.

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy