Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sociálne siete zaplavili hrôzostrašné fotografie: Chlapci odrezali uši psíkovi
Zdielať na

Sociálne siete zaplavili hrôzostrašné fotografie: Chlapci odrezali uši psíkovi

BRATISLAVA / Sociálne siete zaplavili fotografie dvoch mladých chlapcov, ktorí odrezali uši psovi a potom mu ich bezcitne pohodili, aby si ich ovoňal. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

"V prvom rade je to otrasný čin, ale oveľa zaujímavejšie je, ako to putuje jednotlivými krajinami. Nie je jasné, či sú zo Slovenska, alebo inej krajiny, kde vznikla a už vôbec nie kedy. Fotografia je nespochybniteľná, že sa to stalo, ale ostatné je len fabulácia diskutujúcich," vysvetľuje expert na sociálne siete Peter Šebo.

Je veľmi pravdepodobné, že informácia o pôvode fotografie, aj tyranov, môže mať viacero facebookových mutácií, podľa toho, v ktorej krajine ju ľudia zdieľajú. U nás to teda boli Slováci. Originálne fotografie sa totiž už na internete nenachádzajú a preto ani experti nedokázali vypátrať, kde a kedy boli nafotené. Facebookové profily údajných páchateľov medzi tým zo sociálnej siete zmizli. Dnes je už ale jasné, že mladí chlapci pochádzajú z tureckého mesta Isparta a skutok sa mal podľa informácií niektorých tureckých médií stať v decembri minulého roka. "Policajné oddelenie zhromaždilo všetky dokumenty a v súčasnosti je celá vec predmedom vyšetrovania. Nepredpokladáme, že ide o fotomontáž," uviedol prezident Združenia na ochranu zvierat Dodo Aynur Bokroua.

Aj na základe zverejnenia ich profilov nakoniec turecká polícia páchateľov stotožnila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy