Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stovky balónov nad mestom, majú splniť želania
Zdielať na

Stovky balónov nad mestom, majú splniť želania

SNINA / Sedemsto farebných balónov vypustili do vzduchu deti pred kaštieľom v Snine. Na každý z nich pripevnili papierik s odkazom alebo želaním. 700 balónov symbolizuje 700 rokov existencie mesta. Presne toľko uplynulo od prvej písomnej zmienky.

Nad Sninou leteli stovky farebných balónov, ktoré vypustili deti z miestnych základných škôl. Dôvodom boli oslavy sedemstého výročia prvej zmienky o meste. "V roku 1317 je prvý zápis v listine grófa Juraja Róberta o tom, že existuje Snina," hovorí primátor mesta, Štefan Milovčík. Na každom balóne bol pripevnený aj odkaz, želanie alebo informácie o Snine. Kam balóny doletia, nevie nikto. Vypúšťanie balónov bolo iba začiatkom osláv.

Tie budú pokračovať v júni aj v septembri, kedy sa uskutočnia Dni mesta. Pri nakrúcaní reportáže sa ocitla redaktorka TV JOJ, Katarína Kleknerová, v ohrození. Kúsok od nej sa odtrhol sneh zo strechy a spadol na zem. V meste zápasia s haldami snehu a už ho nemajú ani kam odhadzovať. Možno bol na niektorom balóniku aj odkaz do neba, aby snežilo o čosi menej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy